16 Ekim 2015 09:54

Evrensel’e ‘Gollum’ soruşturması

Paylaş

Gazetecilere “Cumhurbaşkanına hakaret”ten soruşturma ve dava furyası devam ediyor. Gazetemize; Aydın’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Yüzüklerin Efendisi filminin karakteri Gollum’u yan yana koyduğu fotoğrafı paylaştığı için ceza alan doktor Bilgin Çiftçi’nin haberini yaptığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Gazetemiz sorumlu yazı işleri müdürü Vural Nasuhbeyoğlu 19 Ekim Pazartesi günü adliyeye ifade vermeye gidecek.

Haberde “Aydın Dalama Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli doktor Bilgin Çiftçi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gollum’un “yeme, şaşma, hayret” hallerinin yan yana konulduğu fotoğrafı sosyal medyada paylaşmasının ardından hem adli hem de idari soruşturmaların hedefi oldu” diye yazılmış ve “Çiftçiye hekimlerin, hastalar ve medikal gruplarla ilişkilerini düzenleyen meslek yönetmeliğine uymadığı gerekçesiyle 20 ihtar puanı cezası verdi. Çiftçi’nin cezaya yönelik itirazı da reddedildi” denilmişti.

Doktor Bilgin Çiftçi’ye de, fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştığı için Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla memuriyetten men cezası verilmişti. Üstelik ceza, ilk raporunda Erdoğan için kullandığı ‘övgü’ içerikli ifadeler nedeniyle tarafsızlığı tartışılır hale gelen Aydın Halk Sağlığı Müdür Yardımcısına hazırlatılan ikinci rapor üzerinden verilmişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TSK, sınırda İHA düşürdü

SONRAKİ HABER

Yandaş medya, AKP'yi aklama çuvalına Gülen Cemaati'ni de sıkıştırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...