20 Ağustos 2015 15:41

Asker babası: Oğlumun katili Tayyip Erdoğan'dır

Siirt'te yola döşenen mayının patlaması sonucu yaşamını yitiren Erzurumlu er Recep Beycur'un anne ve babası, oğlunun tek katilinin Erdoğan ve AKP hükümeti olduğunu ifade etti.

Paylaş

Siirt'te yola döşenen mayının patlaması sonucu yaşamını yitiren er Recep Beycur'in cenazesi, Erzurum'un Karaçoban ilçesine bağlı Kırımkaya Mahallesi'nde toprağa verildi. Havaalanında çocuklarını cenazesini alan ve doğduğu köye götüren aile askerlerin köyde yapmak istediği törene karşı çıktı. Askerin köyden çıkmasını isteyen aile, daha sonra cenazeyi omuzlayarak mezarlığa götürdü. 

AİLE KAYMAKAMLIĞIN YEMEĞİNİ GERİ GÖNDERDİ

Öfkenin hakim olduğu mezarlıkta yurttaşlar, barış taleplerini dile getirirken, mezarlığa gelen kadınların tamamı ise barışı simgeleyen beyaz tülbent başlarına taktı. Dini vecibeleri yerine getirildikten sonra er Beycur'un cenazesi toprağa verildi. Öte yandan cenaze henüz köye gelmeden Karaçoban Kaymakamlığı tarafından Er Beycur için kurulan taziye çadırına gönderilen yemek aile tarafından geri gönderildi. 

'İNADINA BARIŞ VE KARDEŞLİK DİYORUM' 

Cenazenin toprağa verilmesi ardından konuşan Er Recep Beycur'un babası Selahattin Beycur, oğlunun tek katilinin Erdoğan ve AKP hükümeti olduğunu söyledi. Bab Beycür,"Benim yüreğime bu ateşi Erdoğan koydu. Oğlumun tek katili Erdoğan ve AKP'dir. Ama ben inadına barış ve kardeşlik diyorum. Dağda ölen gerillalar da, asker de benim çocuğumdur. Erdoğan dün televizyona cıkmış, kahkaha atıyor. Umurunda mı onun 8 asker ölmüş. İnsanda biraz onur olur be adam. Tabi sende evlat acı sı yok ki oğlunu askere göndermediğin için sen anlamazsın evlat acısı ne demektir" dedi. 

ANNE BEYCUR: ANNELER ÇOCUKLARINI ASKERE GÖNDERMESİN 

Beycur'un annesi Hazal Beycur ise, ağıtlar yakarak yaşanan kirli savaşın derhal durmasını istedi. Anne Beycur, "Artık başka analar feryat etmesin, ağlamasın diye buradan tüm annelere sesleniyorum. Oğlunu askere göndermeyin. Erdoğan secimde istediği başarıyı alamadığı için çocuklarımızı teker teker öldürüyor" diyerek tepki gösterdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Milletvekilleri operasyon bölgesinde canlı kalkan oldu

SONRAKİ HABER

Okullar 28 Eylül'de açılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...