14 Ekim 2011 10:00

Polisin öğrencilere tahammülsüzlüğü sürüyor

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı İstanbul Üniversitesinin yeni akademik yılı açılış törenine katılarak taleplerini dile getirmelerine izin verilmemesini protesto ederken tartaklanarak gözaltına alınan öğrenciler, polislerin kendilerini merdivenden attığını işkence yaptığını ileri sürdü.

Polisin öğrencilere tahammülsüzlüğü sürüyor
Paylaş

Meryem YILDIRIM

Gözaltına alınan öğrencilerden Hukuk Fakültesi Öğrencisi Şafak Yayla, gözaltında ise polis şiddetiyle karşılaştığını ve işkenceye maruz kaldıklarını vurguladı. 15 kişilik bir polis grubu tarafından saldırıya uğradıklarını belirten Yayla, polislerin kendilerini darp etmesinin ardından 3 arkadaşı ile birlikte merdivenlerden aşağı itildiklerini söyledi.

Fidan Atasevin ise, gözaltına alındıktan sonra emniyette kendisi ile birlikte kadın öğrencileri arama bahanesiyle iç çamaşırlarına kadar arama yapıldığını kaydederek, gözaltı aracının içinde üzerlerine basıldığını ve polis tarafından sert şekilde darp edildiklerini söyledi. Sağlık kontrolü için götürüldükleri hastaneden emniyete kadar geçen süreçte darp edildiklerini ifade eden Atasevin şunları söyledi: “Kalçam çıkık olduğu halde kadın arkadaşlar dahil herkesi ‘İnce arama bu’ deyip, iç çamaşırına kadar soydular. Birkaç arkadaş polisin yaptıklarına tepki gösterince silah kabzasıyla kafalarına vurup bayılttılar, birkaç arkadaş ağır işkence sonunda fenalaştı. Bütün bunlar öğrenciler haklı taleplerini dile getirdi diye oldu.”

Gözaltına alınan diğer öğrencilerden, böbrek yetmezliği olan Eser Morsümbül’ün annesi Ayten Morsümbül ise oğlunun hiçbir suç işlememesine rağmen “parasız eğitim” istediği için gözaltına alınmasına tepki gösterdi. (İstanbul/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Çocuklar karakol mağduru!

SONRAKİ HABER

Türkiye’yi bekleyen tehlike: Tıbbi yoksulluk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...