08 Haziran 2015 11:39

Çan'da işten atılan 2 işçi daha soluğu direniş çadırında aldı

Tuzla Birlik Organize Sanayi Bölgesi’nde Milli Savunma Bakanlığına bağlı, NATO askeri kıyafetleri üretimi yapan Çan Ortak Girişimcilik’te sendikalaştıkları için 2 işçi daha işten atıldı.

Paylaş

Tuzla Birlik Organize Sanayi Bölgesi’nde Milli Savunma Bakanlığına bağlı, NATO askeri kıyafetleri üretimi yapan Çan Ortak Girişimcilik’te sendikalaştıkları için 2 işçi daha işten atıldı.

Fikriye Akgül ve Elif Uluşan isimli kadın işçiler önce yıllık izne çıkarıldı. İzin sona erdiğinde de iş akitleri feshedildi. Böylelikle atılan işçi sayısı 12’ye çıkarken, son iki işçi de fabrika önünde direniş çadırı kuran arkadaşlarına katıldı.

“İşlerin çok yoğun olduğu bir dönemde bizi izne çıkardılar” diyen Fikriye Akgül, “Yıllık iznimiz sona erdi ve iş başı yapmak istedik. Ancak güvenlik içeri girmemize izin vermedi. İnsan kaynakları bizi çağırarak direkt muhasebeye çıkardı ve bizimle çalışmak istemediklerini söyledi” diye konuştu. İşten atılma gerekçesini soran işçilere cevap vermeyen insan kaynakları müdürü, işçilerin yazılı gerekçe taleplerini de reddetti.

BASKILAR ARTTI

Evrak eksikliğini gerekçe göstererek yeniden evrak doldurtan fabrika yönetimi, içeride baskıları da artırdı. Direnişte olan işçilere destek verdikleri gerekçesiyle içerideki işçilere ihtar verildiğini belirten Akgül, “İçerideki arkadaşlarımız bizimle görüşmesin diye servisler içeri alınarak işçiler orada indirilip bindiriliyor. Fabrikanın her tarafına kameralar koyarak içerideki arkadaşlarımız üzerinde baskılar kuruluyor. İşçilerin e devlet şifreleri alınarak istifa ettiriliyor. E-devlet şifrelerini vermeyen işçilere de baskı uygulanıyor” diyerek içerideki durumu aktardı.

İçeride bazı işçilerden ‘sendikaya zorla üye yaptırıldığı belirtilen dilekçeler’ istendiğini söyleyen Akgül, “İşçiyi işçiyle karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. İşçi arkadaşlarımız bu oyuna gelmesinler. Çıkarlarımız ortak” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Baraj altında kalan partilerin aldıkları oylar

SONRAKİ HABER

HÜDA PAR sıfır çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...