06 Nisan 2015 08:51

İnternet Haftası etkinlikleri 12 Nisan'da başlayacak

Türkiye'de interneti tanıtmak ve internetin gelişimi ile ilgili devlet politikalarının tartıştırılması amacıyla her yıl düzenlenen İnternet Haftası etkinlikleri 12 Nisan'da başlayacak.

Paylaş

Alternatif Bilişim Derneği, 12 Nisan'da başlayacak olan İnternet Haftası etkinliklerine ilişkin Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Alternatif Bilişim Derneği'nden Orkut Murat Yılmaz, İnternet Derneği'nden de Mustafa Akgül katıldı. İnternetin gelişim tarihi hakkında kısa bilgi veren İnternet Derneği Genel Başkanı Akgül, internetin 12 Nisan'da 20 yaşına gireceğini söyledi. İnternet Haftası etkinliklerinin amacının Türkiye'de internetin öneminin ve devlet politikalarının tartıştırılması olduğunu söyleyen Akgül, 12 Nisan'da başlayacak İnternet haftası kapsamında 30 yerde etkinlik yapılacağını belirtti. İnternetin gelişiminin "Sanayi Devrimi'nden daha önemli" olduğunu vurgulayan Akgül, Türkiye'de internet kullanımına yönelik politikalar için "parçalı bulutlu" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de internet kullanım alanında özgür ve farklı sesleri yansıtan bir kültürün oluşmadığını, internetin geliştirilmesi ve yaygın kullanımı yerine sansür uygulamalarının sık sık gündeme geldiğini söyleyen Akgül, "Türkiye'de bu konuda internet bir olanak değil, uğraşılması gereken bir sorun, bir problem olarak algılanıyor" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Twitter için yaptığı, "Kökünü kazıyacağız" açıklamasını hatırlatan Akgül, "Türkiye'de internetin gelişimi açısından bir strateji var gibi görünüyor ama, 'kökünü kazıyacağız' deyince bu strateji çöküyor" dedi.

Akgül, Türkiye'de internetin kullanımı noktasında gelenekçi ve yasakçı anlayışın terk edilerek, bireysel özgürlüklere önem veren, farklı bakış açılarına hoş görüyle yaklaşan bir bakış açısı geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İki hafta sürecek olan İnternet Haftası etkinliklerinin startı 12 Nisan'da Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenecek panelle verilecek. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hakan Şükür bağımsız milletvekili adayı oldu

SONRAKİ HABER

Kıbrıs, katledilen sendikacılarını andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...