04 Nisan 2015 14:42

Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 90 bin kişi yürüdü

Adana'da bu yıl 3'üncüsü yapılan Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında kostümlü kortej yürüyüşü yaklaşık 90 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Paylaş

Adana'da bu yıl 3'üncüsü yapılan Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında kostümlü kortej yürüyüşü yaklaşık 90 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kent merkezindeki Atatürk Caddesi'nde başlayan yürüyüşte renkli kostümler giyen, yüzlerini rengarenk boyayan, portakal çiçeği temalı şapkalar takan katılımcılar, çalınan müzikler eşliğinde Sular Caddesi üzerinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki resmi açılış törenin yapılacağı Merkez Park'a kadar yürüdü.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Türkiye Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim, ilçe belediye başkanları, Adanalı olan ve olmayan aralarında Keremcem, Hatice Aslan, Menderes Samancılar, Ayşe Arman, Ece Vahapoğlu gibi çok sayıda ünlü isim vatandaşlarla birlikte karnaval yürüyüşüne katıldı. 50 bin kişinin katılması beklenen karnaval yürüyüşüne yaklaşık 90 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Kentteki çok sayıda okul, dernek ve kitle örgütü kuruluşunun yanı sıra çevre illerden ve yurtdışından da katılımın olduğu yürüyüşte, yüzlerine portakal çiçeği resimleri yapıp boyayan kişiler, müzik eşliğinde dans etti.

Kostümlü karnaval ekiplerinin ilgi çektiği yürüyüşte nostaljik arabalar ve motosikletliler grubu da korteje renk kattı. Kaldırımlarda toplanan vatandaşlar ile evlerinin balkon ve pencerelerinden korteji izleyen Adanalılar da alkışlarla karnaval coşkusuna katıldı. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Castro, 14 ay sonra ilk kez görüntülendi

SONRAKİ HABER

Yönetmenlerden sinema dersi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...