10 Mart 2015 11:35

İşçilerin çerçevesinden baktılar

Murat Ülker’in Ressam Bedri Baykam’dan 100 bin doların üstünde bir fiyatla boş bir çerçeve alması üzerine Kamusal Sanat Laboratuvarı üyeleri, sendika değiştirdikleri için işten atılan Ülker işçilerini ziyaret ederek açıklama yaptı. (FOTOĞRAF: Özcan YAMAN)

Paylaş

Murat Ülker’in  Ressam Bedri Baykam’dan 100 bin doların üstünde bir fiyatla boş bir çerçeve alması üzerine Kamusal Sanat Laboratuvarı üyeleri,  sendika değiştirdikleri için işten atılan Ülker işçilerini ziyaret ederek açıklama yaptı.

Getirdikleri boş çerçevelerle Ülker işçilerinin fotoğraflarını çeken Kamusal Sanat Laboratuvarı üyeleri, “Sermaye ve iktidarlarının dayattığı çerçeveden bakmak zorunda değiliz” dedi.

Kamusal Sanat Laboratuvarı adına konuşan Niyazi Selçuk, “Bakmak ve görmek arasındaki fark, yoksulla zengin arasında, işçi ile patron arasında, kaza ile katliam arasında, rüya ile gerçek arasındaki farktır. O boş olduğu iddia edilen çerçeveyi beyaz küpten kurtarınca görmek istemedikleriyle karşılaşacaklarını çok iyi biliyorlar. Onun için bu sistemin sermayedarları ve boş sanat çerçeve üreticileri beyaz küplerde kaypak bir siyasi zeminde parayı ve sanat olduğunu iddia ettikleri şeyi el değiştirerek eğleniyorlar” diye konuştu. Selçuk, sanata sermaye ve iktidarlarının dayattığı çerçeveden bakmak zorunda olmadıklarını söyledi.

ÜLKER İŞÇİLERİNİN YANINDAYIZ

Ülker işçilerinin direnişinin yanında olduklarını ifade eden Selçuk, “Bugün boş olduğu iddia edilen çerçeve ile Ülker işçilerini ziyarete geldik. Biz sanat emekçileri olarak bizim çerçevenin boş olmadığını duyuruyoruz. Boş çerçeve üreten ve tüketenlerin zihniyetinin boş olduğunu çok iyi biliyoruz ve buradan yeniden deşifre ediyoruz. Çerçevenin dışında tuttuğunuz görmek istemediğiniz, sizin binalarınızı inşa edenler, geçip gittiğiniz yolları yapanlar, saraylarınızın elektriği için kömür çıkartanlar, ağızlarınızın tadını verenleriz” dedi. Hükümete ve patrona da seslenen Selçuk, “Çerçevenin içine iyi bakın. Onu başınıza yıkacakları iyi tanıyın” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li belediyede sendika düşmanlığı

SONRAKİ HABER

'Denizli adamı' fosilinin yaşı 1.2 milyon yıl olarak belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa