08 Ocak 2015 11:33

MKE'de özelleştirme karşıtı miting

Kırıkkale’de Makine Kimya Endüstri Kurumuna ait silah fabrikasında yapımı süren piyade tüfeğinin (MPT) özel sektöre verilmek istenmesine karşı MKE’de çalışan yüzlerce işçinin katılımıyla miting yapıldı.

Paylaş

Kırıkkale’de Makine Kimya Endüstri Kurumuna ait silah fabrikasında yapımı süren piyade tüfeğinin (MPT) özel sektöre verilmek istenmesine karşı MKE’de çalışan yüzlerce işçinin katılımıyla miting yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda dün yapılan mitinge katılan işçiler MPT’nin başkalarına peşkeş çekilmek istendiğini belirterek “Bizi satanı biz de satarız” dedi.

Türk Metal üyesi işçilerin düzenlediği mitingine kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de katıldı. Türk Metal Kırıkkale Şubesi Başkanı Mürsel Öcal, “600 seneden bu yana var olan MKE’nin üzerine çullanmak isteyen, kara bulutları dağıtmak için buradayız” dedi. MKE üzerinde oynanan oyunu bozacaklarını bildiren Öcal, şöyle devam etti: “Herkes bunu iyi bilsin ki biz MKE’yi itibarsızlaştırmak isteyenlere karşı mücadeleye devam edeceğiz. Son zamanlarda milli piyade tüfeğinin üretimi ile ilgili olarak yeni oyunlar oynamak isteyenleri sahnede görüyoruz. Herkes şunu iyi bilsin ki onları da bu sahneden indireceğiz. Bu sahnede olması gereken tek boş rol oyuncusu vardır. O da MKE’dir” diye konuştu.

Kırıkkale Esnaf Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli de, esnaflar olarak sonuna kadar MKE işçilerinin yanında olduklarını söyledi. (Kırıkkale/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Cadı avı devam ediyor’

SONRAKİ HABER

Sincan'da eğitimcilerden suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...