Giriş sayfası yap | Favorilere ekle
Anasayfa
Güncel
Ekonomi
Görüş
İşçi-Sendika
Politika
Bölge
Dünya
Kültür
Toplum-Yaşam
Medya
Kırkyama
Mizah
Mektup
Spor
Dosya
Köşe Yazıları
Evrensel Hayat
Genç Hayat
İletişim
Bağlantılar
Arşiv
Metin Göktepe
Evrensel Avrupa
Eylül 2010
Pts
Sa
Ça
Pe
Cu
Cts
Pa
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
11/11/2009
HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİNE SON!
KADINA yönelik şiddetin cezasız kalması 11 ülkeyle birlikte Türkiye’de de protesto edildi
KADINA yönelik şiddetin cezasız kalması 11 ülkeyle birlikte Türkiye’de de protesto edildi
Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu’nun “Ortak Mücadele-Hep Birlikte” kampanyası kapsamında önceki gün Bangladeş, Endonezya, Lübnan, Sudan, Kıbrıs, Mısır, Malezya, Tunus, Pakistan, Filistin ve Türkiye’de çeşitli eylem ve etkinlikler düzenlendi.
Kampanya kapsamında İstanbul Taksim’de yapılan eylem ve panelde kadına yönelik tecavüz, taciz, cinayet gibi suçların “haksız tahrik” adı altında cezasız kalması protesto edildi. Feminist Kolektif ile LGBTT tarafından düzenlenen eyleme TCK Kadın Platformu ve Cinsel Şiddete Karşı Kadın Platformu da destek verdi.
“Cinsel ve bedensel haklarımızı hiçe sayan yasalara ve uygulamalara artık yeter” denilen basın açıklamasında, Türk Ceza Kanunu’nun 29. maddesinde düzenlenen “haksız tahrik” düzenlemesinin kaldırılması talep edildi.
(İstanbul/EVRENSEL)
Anasayfa | Güncel | Ekonomi | İşçi-Sendika | Politika | Bölge | Dünya | Kültür | Toplum-Yaşam | Medya | Mizah | Mektup | Spor | Dosya | Köşe Yazıları
Evrensel Hayat | Genç Hayat