08 Temmuz 2011 09:15

Merhaba Venezuela’daki siyah kardeşlerim!

Merhaba Venezuela’daki siyah kardeşlerim!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Venezuela’ya, Afrika nesilleri topluluğu için çok görkemli geçen mayıs dönümü ulusal kutlamaları için tebriklerimi sunarım. Siyah özgürlüğü için verilen mücadele şerefli ve güçlü bir küresel savaştır. Ve neredeyse dünyadaki tüm ülkelerde sürmektedir. Ve bunun sebebi tabi ki dünyanın ilk küresel sisteminin uluslararası köle endüstrisi olmasıdır.
Ki bu dönemde milyonlarca Afrikalı Amerika’ya nakledildi. Kuzeye ve güneye, özellikle de Kuzey Afrika’ya. Ve Orta Doğu üzerinden diğerlerini zenginleştirmek adına başka yerlere de. Bu nedenle bizler aslında yüzyıllardır birbirimizin parçasıyız. Ve ümit ediyorum ki gelecek yüzyıllarda da böyle olacak.
Bizler de sizlerle birlikte birçok Afrika kökenli insan için kamusal ve sivil alanlara genişleyen, ırkçılığa ve tecrite karşı mücadeleyi ileri götüren Bolivarcı Devrim’in gelişmesini kutluyoruz. Tarih çalışmalarımızdan da biliyoruz ki birçok Latin ülke geçmişinde ırkçılık ve zenci korkusu barındırıyor. Ve birçoğu Beyaz, Afrikalı veya Hintli ayırmaksızın insanları için yeni bir gelecek yaratmaya çalışıyor. Venezuela’ya bakıyoruz ve bu yönde sadece sözde kalmayan önemli adımlar atıldığını görüyoruz.
Onlar Amerikan İmparatorluğu’nun dışında özgür, şerefli, bağımsız bir dünya yaratmaya çalışırken bizler de Venezuela’daki kardeşlerimizle güçlüklere göğüs germeye devam ediyor ve onları selamlıyoruz.

evrensel.net
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...