17 Ekim 2020 23:15

Dikkat

sokakta yürüyen insan

Fotoğraf: Pixabay

PAZAR
Paylaş

BOŞLUKTA

Uzayıp giden bir tren yolu üstündeyiz. Bekleşiyoruz. Kampanası sökülmüş, saati durmuş bir istasyonda. Trenlerin durmadığı boşlukta. Hızla geçip giderken camlarında güneşi, bulutları, gökyüzünü alıp götürerek karanlığı taşıyan.

SOLAN RENKLER

Renkler üst üste yığılıyor önümde. Siyah, beyaz, mavi, yeşil, sarı. Siyah, akşam karanlığında. Açılıp kapanan. Beyaz, kar düzü. Sularla silinen. Mavi, gök mavisi. Camlara gölgesi yansıyan, deniz dalgalarının boğduğu. Yeşil, kır düzü. Kalan son yaprak. Sarı, güneş sarısı. Güz yapraklarında karaya çalarak yansıyan.

KOYULAN RENK

Önümde tek başına kaldı kırmızı. Elma yanak, kiraz dudak kırmızısı. Durmayıp akan. Aktıkça koyulan. Yanağı da, dudağı da kan içinde bırakan.

SENNUR SEZER YAŞIYOR

Sennur Sezer, ekmeklerin bölünmesinden yana, sıcak bir oda bulununca sevinilen, doyunca gülmekten mutlu olunan bir dünyanın insanıydı. Bir işçinin mektubunda: “Emeğin kavgasında” yaşıyor şimdi. Bir genç şairin/şairlerin, “Gecekondularda tez büyüyen çocukları anlayabilmek ve anlatabilmenin” inancında.

ZİKZAK

Bir mayın tarlasının ortasındasın. Attığın her adımı hesaplamaya yargılı. Bir satranç tahtası üstünde. İz sürercesine. Üstünden atlamak/atlayabilmek için patlayacak/patlatılacak yerleri. Bir çiçeğe ulaşabilme umuduyla. Zikzaklar çizerek.

DİKKAT

Adım adım izliyorlar gölgene basarak. Üstüne atılmak için gölgeni yutacak karanlıkta.

ŞARKILARLA

Sabah olsun, güneş toprağa dökülsün. Çiçekler açsın. Yaşam sürüyorken şarkılarla. 

MÜZİKAL

Yağmurlar yağıyor, fırtınalar kopuyor. Sel götürüyor her yeri. Ekranlarda çalan orkestraların en tiz perdeden müzikleri eşliğinde.

GECEDE

Çığlıklarla büyüyen gece bitmiyor. Köpek ulumalarına karışan çocuğun ağlayışı. Uyutmayan ninni. İniltiye dönüşen. Aç, çıplak gecede.

YAŞADIĞIMIZ

Hangi gün, hangi saat, hangi dakika yaşadığımız? Her gün, aynı saat, aynı dakika. Açan güneşle yarı aç, yarı tok koşturduğumuz/koşturulduğumuz her gün. Kapanan akşamla ölüm uykusuna yattığımız/yatırıldığımız her akşam. Yaşadığımız.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...