11 Ekim 2020 00:16

Hangi maske

Maskeli bir yüz

Fotoğraf: Freepik

PAZAR
Paylaş

ŞENLİK

Bulutların yansıdığı bir duru göl sabahında kapılar ardına kadar açılmalı. Güneşle dolmalı sokaklar. Çocuklarla. Kalabalıkla donanmalı evler, dükkanlar, fabrikalar. Çiçeklerle. Bir türkü dolanırcasına yaşamdan.

KAT KAT

Günler katlanıyor. Birbiri üstüne. Bir kumaş topu gibi. Sarılarak karanlıkla. Aydınlığı biçmek için açılıncaya kadar.

DÜĞÜM

Her güne bir düğüm atıyorum. Unutmamak için gün ortasında bastıran karanlığı. Perdelenen aydınlığı. Hiç olmamışçasına. Alıştırıldığımız karanlıkta.

HANGİ MASKE

Maske takar, mesafeni korursun, askerlikteki hizaya geç komutunca. Koronavirüse yakalanmazsın. Ellerini yıkamayı unutmazsan ölmezsin. Fırtına gibi esen estirilen savaşlar, yoksulluklar, açlıklar sürüp giderken. Gün boyu su gibi akıyorken, her tür siyasal baskı, şiddet, cinayet, ayrımcılıklar. Hangi maske?

SICAK BASTIKÇA

Sıcaklar bastırdıkça bunalıyor, gölgelere sığınıyorsun. Kaç ağaç gölgesi buluyorsan beton blokların arasında. Kıpırdaşan yaprakların esintisinde ne kadar ferahlarsan o kadar. Bastırdıkça sıcaklar.

SULAR KARARDI

Suyun resmini yapmak istedim. Maviye boyadım her yerini. Silme boyadığım masmavi bir göletti. Çevresindeki ağaçların gölgesi düşünce içine kapkara oldu resim.

ÜST ÜSTE

Gün gün katlanıyoruz. Beton beton üstüne. Birbirimiz üstüne. İnen çıkan merdivenlerde. Top top istiflenerek. Katlanan günlerde. Üst üste.

KÂR KALSIN

Savaştı, cinayetti, şiddetti, baskılar, zorbalıklar, açlıklar, yoksulluklardır ölüm. Koronavirüsle salgınlaştı. Hep var olan cinayetler unutuldu, unutturuldu. Virüs cinayetleri kâr kalsın diye.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...