26 Mayıs 2020 00:00

Güngören Reloaded

Fotoğraf: Ergün Ayaz/DHA

Paylaş

Bundan birkaç ay evvel, şubat ayında, Güngören’in yıllarca profesyonel liglerde ev sahipliği yapmış stadyumunun yıkılarak yerine millet bahçesi yapılacağını yazmıştım bu köşede. Aradan sadece üç ay geçti ve bu kez 52 kilometre öteden, Çatalca’dan, aynı hikayeyi sizinle paylaşacağım.

Fakat bu hikayeyi biraz geriden alalım ve başlarken Çatalcaspor’a kısaca değinelim…

Bölgesel Amatör Lig’de 2012-2013 sezonunda ilk kez boy gösteren İstanbul temsilcisi, 2013-2014 itibarıyla BAL’dan terfi etmeye hak kazanır. Hem de 21 galibiyete binaen sadece bir mağlubiyetle! Ardından profesyonel lig…

3. Lig’e adım attığı 2014-2015 sezonundan ligi orta sıralarda bitiren sarı kırmızılılar, hemen hemen aynı puanla aynı sırada bitirdikleri ikinci sezonlarının akabinde üçüncü yıllarında playoff tecrübesi edinir. Erbaaspor’u ilk maçta 1-0 yenmelerine rağmen ikinci maçta 2-0’lık mağlubiyete engel olamayarak bir üst lige çıkma şansını kaybeder.

İstikrarını koruyan Çatalca ekibi, sonraki sezonu orta sırada bitirse de geçtiğimiz yıl bir nebze vites yükselterek playoffu iki basamakla kaçırır. İçinde bulunduğumuz sezonda ise, her ne kadar istikrarsız dönemler yaşasa da playoff hattına doğru emin adımlarla ilerlemekteydi. 9 galibiyeti, 14 beraberliği ve 5 mağlubiyetiyle grubun en az mağlubiyet elde etmiş takımları arasında bulunan Çatalcaspor 3. Lig 1. grupta lig bitimine altı maç kalmışken, play offa altı puan uzaktaydı… 

Peki, ne oldu?

Çatalcaspor’un yıllardır mücadele ettiği sahası, Ziya Altınoğlu Stadyumu, geçtiğimiz hafta itibarıyla yıkılmaya başlandı.

Çünkü stadın yerine millet bahçesi yapılacak.

Tıpkı Güngören’deki gibi.

Ancak bu kez, ortada şöyle bir sorun var: Bundan aylar evvel İstanbul’da yaşanan depremlerde bölgenin bir diğer profesyonel takımı Silivrispor’un sahasında hasar oluştuğu için, Silivri temsilcisi bir müddet maçlarını Çatalca’nın stadında oynamak zorunda kaldı.

Bölgede, bu statüde maç oynanabilecek ve depremlerde yıkılmayacak başka bir stat olsaydı Silivrispor 35 kilometre uzaktaki Çatalca’da maç oynar mıydı?

Yahut, yarın bir gün benzer bir hasar oluşması halinde…

Silivrispor ve Çatalcaspor; Büyükçekmece’de mi maça çıkacak?

Üstelik orada, gene aynı statüde mücadele eden Büyükçekmece Tepecikspor maç oynarken…

Amatör takımları da işin içine katınca, işin içinden çıkılmaz bir hal aldığı aşikar.

Ama olsun!

Millet bahçesinde birkaç kez yuvarlanınca, tüm dertler unutulur ne de olsa…

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...