02 Mayıs 2020 23:58

Bugün bayram

Yer altında birbirine sarılan iki maden işçisi

Fotoğraf: Pixabay

PAZAR
Paylaş

KISILAN SESLER

Kısılan sesimiz bir araya geldikçe yükselir. Ses sesi kovalar. Yırtılır sessizlik. Yer, gök sarsılır. Bir araya gelince kısılan seslerimizle.

SABAHA ULAŞMAK

Geceden sıyrılsan da üstüne bulaşan karanlığı silkip atmadan sabahı göremezsin. Esen yeli, uçan bir kuşu, parıldayan güneşi.

ÇIKMAZSIZ

Evin içinde bir odadan ötekine geçerken bir sokaktan ötekine sapıyorsun. Sürdürebildiğin kadar sürdür bu yürüyüşünü. Çıkmaz bir sokağa sapmadan.

ÖLDÜRENLER

Virüsle kıyasıya savaşıyoruz ya, uzaklaştırmak için üstümüzden. El birliğiyle. Bütün ülkelerde. Ölmesin diye insanlar. Çocuklar, gençler, yaşlılar. Kadın, erkek. Ya yüzyıllardır yoksullukla, açlıkla, savaşla ölenler, öldürülenler ne olacak? Ne oluyor onlara. Engellenmeden. Hâlâ yaşayıp duruyorken dünyamızda öldürülenler...

BUGÜN BAYRAM

Bugün bayram. Sennur Sezer’in dediğince özgürlüğün, özgürlüğümüzün bayramı:

“Rüzgar değil şarkım havalandırır uçurtmayı. / Özgürlük yol üstü bir çoban çeşmesidir, suyu / herkese yeter. Soluğum bütün şarkılara ayarlı, / kavalım yeni. Pabucum daha çok hora teper. Bugün / bayram. Bugün bayram. / Bugün bayram.”

(1 Mayıs için beş kırık şarkı – Direnç / Bütün Şiirleri)

GÜNÜN AYDINLIĞIYLA

Gecenin sonunda şafak sökecek, karanlık bitecek, gün ışıyacaktır. Kuytuluklarda gecenin karanlığını sürdüren lambaları söndürecek olan aydınlığıyla. Parıldayarak gözlerimizde.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...