27 Nisan 2020 20:04

Birlikte mücadele edelim

Birlikte mücadele edelim

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Önce açıklayayım; bir kliniğe kaldırıldığımla ilgili söylentiler doğru değil. Şu an iyiyim. Dört haftadan beri ne herhangi bir kliniğe ne de burada Mahanoy Hapishanesindeki, revire gittim. Normalde haftada üç kez cilt hastalığım nedeniyle banyo yapmak için revire gitmem gerekmesine rağmen bunu çoktan beri yapamadım. Koronavirüsün yol açtığı istisnai durum nedeniyle, sadece hapishane kütüphanesine veya her üç günde bir hapishane avlusuna çıkabildim. Hastaneye naklimle ilgili haberleri kimin yaydığını bilmiyorum, ama bu doğru değil ve durumumda olumsuz değişen bir şey yok. Tek ihtiyacım özgürlüğüm. Söylenti nedeniyle hakkımda endişe duyan herkese teşekkür ediyorum. Bu benim için birçok insanın hayal edebileceğinden çok daha fazla bir anlam taşıyor.

Yalnız bu akşam Rudolph Sutton adında bir tutuklu kardeşimin koronavirüsten öldüğünü öğrendim. SCI Phoenix Hapishanesinde  tutukluydu. Suçsuz yere hapiste tutulduğu için son üç yıldır serbest bırakılması için mücadele etmekteydi. Maalesef artık asla evine dönemeyecek! Son makalemde yazdığım gibi, buradaki herkes kilit altında ve 23 saatini tamamen hücresinde geçiriyor. Ve günün geri kalan 24. saatinde, 45 dakika boyunca hücreden dışarı çıkabilir, duş alabilir, temizlik kovası isteyebilir, hücrenizi temizleyebilir, telefon görüşmeleri yapabilir veya yemek tepsisini geri verebilirsiniz. Ama bölümünüzü terk edemezsiniz. Bir haftadan beri avluya çıkmamıza izin verdiler, sadece üç günde bir ve  45 dakikalılığına! Eyaletteki hapishane sistemi, tıpkı Amerika Birleşik Devletleri’ndeki herkesin bugünlerde kilit altında olduğu gibi herkesi kilit altında tutuyor. Artık hepimiz makalelerimde sürekli sözünü ettiğim hapishane ulusu haline geldik. Parmaklıklar ardında izolasyonda olan biz tutuklular arasında, enfekte olma, hastalanma ve ölme korkusu yaygın. Salgın gerçek olduğu için hepimiz dikkatli olmak zorundayız. Ve dışarıda da herkes çok, çok dikkatli olmalı ve kendine iyi bakmalı. Şu an ailesiyle, sevdikleriyle bir arada yaşayabilen herkes bundan mutluluk duymalı. Artık haftalar, aylar boyunca her gününüzü ailelenizle geçiriyorsunuz ve bu zamanı iyi kullanmalısınız.. Zor zamanlar yaşansa bile,  bu zamanı en iyi şekilde değerlendirin.

****

Erkek ve kız kardeşler, yoldaşlar, arkadaşlar, insanlar, hepinizi selamlıyorum!* Bunu hayal edemeseniz bile, yaptığınız şeylerden çok şey kazanıyorum. Ve hepiniz harika şeyler yapıyor ya da yapılmasını mümkün kılıyorsunuz.

Benim gözümde dayanışma hareketinin gelişimi, geldiği yer mucizeden farklı değil. Bunun için hepinize teşekkür ederim. Hepimizin bir parçası olduğumuz mücadele için teşekkür ederim. Ama henüz işimiz bitmedi, daha yapılacak çok şey var. Sistem hâlâ saldırgan bir hayvan kadar tehlikeli. Hiçbir zaman iddia ettiği gibi adil, insani olmadı zaten. Ancak birlik olursak, birlikte mücadele ve direnişimizle birşeyleri değiştirebiliriz. Ancak o zaman hepimiz ve her birimiz kazanabiliriz. Haydi birlikte mücadele edelim! Birlikte yaptığımız olağanüstü işler için istisnasız olarak hepinizi sevdiğimi asla unutmayın. Öyleyse bir araya gelelim, değişikliklerin gerçekleşmesini sağlayalım!

Bugün dünyaya baktığımızda bir nevi çılgınlıkla karşı karşıyayız.  Kovid-19 gibi hastalıklarla savaşan iyileştirici güçlerin, doktorların, sözünden başka hiçbir şeyin geçerli olmaması gerekirken politikacıların deliliğiyle karşı karşıyayız. Bu politikacılar kelimenin tam anlamıyla sadece kendi çıkarlarını düşünüyor ve etrafımızda on binlerce ölüm olmasına rağmen bizi duygularımızı hafifletmeye, kendi güvenliğimizi korumaya çağırıyorlar. Sistemin gerçek bir tehdit, gerçek bir meydan okuma karşısında işleyip işlemediğini merak ettiyseniz, bugünkü durum size net cevap verecektir. Şu anda yaşadıklarımız felaketten başka bir şey değil. Tüm kalbimle söylüyorum; durumun iyileşeceğini değil daha da kötüleşeceğini düşünüyorum. Bu nedenle, tüm sistemi sorgulamanın zamanı geldi, çünkü sistem hepimizi-tüm canlı varlıkları- hiçe sayıyor. İlginiz için teşekkür ederim. Hepinizi seviyorum. “Harekete geçelim! Yaşasın John Africa! Yaşasın özgürlük! Kahrolsun bu çürümüş sistem!

* Mumia Abu Jamal’ın 66. doğum günü (24 Nisan) nedeniyle kendisiyle dayanışma içinde olan herkese ithafen yayımladığı teşekkür mesajı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...