14 Mart 2020 20:53

Güneşle

Bulutların ardında batan güneş

Fotoğraf: Pixabay

PAZAR
Paylaş

Her Yıl:

Dünya Emekçi Kadınlar Günü, özelinde eşit işe eşit ücret dileyen kadın-erkek eşitsizliğini, işçi hak ve özgürlüklerini hatırlatır. Genelinde insan hak ve özgürlükleri temelinde barışa, kardeşliğe, birlikteliğe çağrıdır. Bizi bize hatırlatarak. İlk yazın uç verdiği her yıl.

Savaşa Hayır!:

Savaşa hayır dememiz yasaklanınca savaşta ölenlere, öldürülenlere yas da mı tutmayalım savaşa hayır dememek için? Savaşa hayır dememiz yasaklanınca cephede insanoğlunu birbirine öldürtenlerden, silah yapımcılarıyla satıcılarından da mı söz etmeyelim savaşa hayır dememek için?

Tutuk:

İlk yazın çiçekleri bir bir açtı. Güneş kendini gösterse de bir kara bulut peşinde. Güneşi tutukluyor.

Aynı Anda:

Pencereyi açıyorsun, önün günlük güneşlik: Hava açık. Arkana dönüyorsun, karanlık: Hava kapalı. Aynı anda. Camlara vuran bir yağmur…

Güneşle:

Günler uzuyor, kısalırken geceler. Her gün biraz daha erken ışıyacak karanlık. Dağılan sislerin ardından parlayacak güneşle.

Her Birimiz:

Sırtımızı döndük birbirimize. Yüzleşmemek için. Hepimizin gözü önümüzdekinin sırtında şimdi. Sırtımıza bindirilen yükü görmek için. Kendi ağırlığımız altında ezilirken her birimiz.

Kumruların Şarkısı:

Kumrulardır her sabah Üsküdar’ı çağırıp duran. Denizi geçemeyen, ciyaklayıp duran sivri gagalı martıların korkusundan. Damların kuytuluğunda her sabah guruldayan.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...