04 Ocak 2020 22:15

Diriliş

Karanfil

Fotoğraf: Pixabay

PAZAR
Paylaş

GÜN IŞIMADAN
Her sabah karanlığa uyanıyorum. Gece sıyrılmadan yataktan kalkmıyorum. Gecenin ağırlığını, karabasanlarını üstünden atacak olan gün ışımadan.

EZEREK
Her gün biraz daha yükseliyor/yükseltiyor kent. Gökyüzüne. Kat kat. Önünü keserek güneşin. Güneşi emip kara gölgesini toprağa salarak. Örtmek için kalabalığın üstünü. Ezerek. 

HER SABAH
Bir sabah uyandığımda elim bir çiçeğe değercesine yüzüne değecek senin. Saçlarına. Tüysü bir aydınlıkta. Çiçek kokularıyla dağılan. Dağılması için her sabah.

KENT IŞIKLARI
Kent ışıkları aydınlatırken gecenin karanlığını yol yol akıtıyor kalabalığı. Göz alıcı farların, göz göz ışıldayan kızıl ışıkların arasından. Koşturarak soluk soluğa. Yıldız ışığını göstermeden, ay ışığına bulaştırmadan koşturuyor sabaha. Gece bastırıncaya kadar yeniden.

HER SABAH YENİDEN
Günün ışıyışı yeni bir başlangıçtır. Karanlığı söküp atacak olan. Boynu bükük, soluk her nesneyi dirilterek dünyayı renklendiren aydınlık. Bıkmadan. Her sabah yeniden.

YENİLİK
Yeni yılı sevinerek, mutluluk güvenciyle karşılıyoruz. Kutlamalarla. Geceyi aydınlatan binbir renk içinde. Eskiyi gelen yıl mı yenileyecek, yoksa birikmiş olan pisliği silip süpürenler mi? Elbirliğiyle yaşamı yenileyecek olanlar.

ÇİÇEKLENME
Bir çiçek açtığında rüzgara salar kokusunu. Kelebeğin kanadında uçurur rengini. Bal olur akıtır özünü arının ağzından. Bir çiçek açtığında fırtınayla sallanır, savurur tohumunu. Bin çiçek açar her çiçek. Bir sabah çiçek açtığında…

DİRİLİŞ
Kestikleri ağacı devirdiklerinde bir tohum düşer toprağa. Bir yaban ördeğini vurduklarında sazlıkların arasında bir yerden bir yumurta çatlar. Öldürdüklerinde bir insanı bin insan doğar.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...