07 Eylül 2019 19:10

Barış nerde?

Barış nerde?

Fotoğraf: Pixabay

PAZAR
Paylaş

ÇEVRENDE
Nerede olursam olayım, kara gözlü, kara kaşlı bir kadını gözlüyorum. Sana bakmak için. Kara, kıvrımlı saçlarına, ışıldayan gözlerine. Gülümserken. Mavileşen gökyüzüne. Kuşlar uçuşurken. Çevrende.

BARIŞ NERDE
Barış yazacak alfabenin güzelim harfleri, insanların karınlarını doyuracak çil çil paraların, demet demet banknotların rakamları, savaş uçaklarının modeli oluyorsa, barış nerde?
Havada karada denizde insanlar ölüyorsa, öldürülüyorsa hala, barış nerde?
Savaştan şiddetten zulümden insanlar çoluk çocuk kaçıyorsa, barış nerde?
Düşüncelerinden dolayı hapislerde çürüyorsa insanlar hala, barış nerde?
İnsanlar açlıktan yoksulluktan kırılıyorsa hala, barış nerde?
Kan gövdeyi götürüyorsa hala, barış nerde?
Barış çocuklarımızın adında. Büyüyecek olan, büyümesi gereken çocuklarımızda!

BÜYÜMEK
Boyunu yerden değil, gökyüzünden ölçmelisin. Büyümek için. Gökyüzüyle yeryüzünün birleştiği yerde. Senin olan gökyüzünden yeryüzüne uzanmak için.

KARARTI
Aynı güneşte ısınabiliriz. Beton duvarlar olmasa. Demir parmaklıklar önümüzü kesmese. Aynı güneşte ısınabiliriz. Gökyüzünü örtmese beton dikitler, delercesine. Gözümüzü karartmasa betonuna kattığı denizin çakılı, kumuyla. Denizsiz, topraksız kent dedikleri karartıyla.

KİM
Günlük güneşlik bir yaz gününün kim ister kararmasını? Çiçek devşirirken toprak. Buğday savrulurken rüzgarla. Deniz açılırken sonsuzluğa. Derin, masmavi bir gökyüzü altında. Kim kanatır fırtına bulutlarını, kim?

SATIŞ
Toprak, deniz, gök yoğruluyor her gün, beton yerlerde. Geriye kalan ağır bir su, kuru bir toprak, düz bir gökyüzü. Tabaka tabaka üst üste istiflenerek. Gökdelenlerle. Satışta hepsi.

DURUM
Parlayıp sönüyor bir ışık, uzakta, karanlıkta. Bir deniz feneri mi, artık olmayan? Yere inmiş bir yıldız mı yoksa, göz kırpan? Dalgalarla boğuşarak batıp çıkan gemilerimizden bakıldığında…

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...