21 Temmuz 2019 01:24

Islık

Islık

Fotoğraf: Pixabay

PAZAR
Paylaş

 KÖRCESİNE

Bir top gibi boşluktan fırlarcasına doğan güneş, bir denizin ortasına dalıp ya da bir dağın arkasına sığınarak batıyor karanlığa. Günün bütün renklerini silip. Çok renkli bir filmden siyah beyaz filme geçercesine. Beyazını yitiren kara/kapkara bir filme. Körcesine.

DİLSİZLEŞTİK

Birimiz ötekine birbirimizi sevdiğimizi söylemeye kalksak çıkmıyor sesimiz. Gırtlaklarımız düğümlendi. Dilimiz dönmez oldu ağzımızda. Susmaktan, susturulmaktan dilsizleştik.

SABAHSIZ

Hava aydınlansa da beton blokların arasına neden sonra sızıyor sabah. Tramvayın raylarda çıkardığı gıcırtıyla, arşlarının tellere sürtünüşünden çıkan patlamalarla… Ne bir kuşun ötüşü, ne mavisini akıtacak gökyüzü, ne de bulutları gösterecek bir boşluk beton bloklar arasından. Akşam oluncaya kadar.

RENKLİ YAŞAM

Masmavi bir gökyüzü altında yeşil sarı bir kırlığın ortasında uzayıp giden kül rengi toprak yolda kara bir leke adam. Yolu turuncu sarı bir sokakla kesişen. Kırmızı beyaz yollu tenteli bir sokak kahvesinde. Geceyi mor bir karanlıkta beyaz beyaz noktalı binlerce yıldızın altında geçiren…

GÖKYÜZÜ

Gündüzleri bulutlar kapatıyor gökyüzünü. Ortalığı karartarak. Geceleri yıldızlar delik deşik ediyor. Sırıtışıyla sarı bir ayın.

ISLIK

Çöpçü sokağı süpürüyordu ıslık çalarak ağaçların altında. Islığı çalı süpürgesinin hışırtısını bastırıyor, ağaçların yapraklarını fısıltısıyla oynatıyordu. Sabah yeline gerek kalmadan.

SAPMASIZ

Hep bir anayol aradım. Dar sokaklardan, çıkmazlardan kurtulmak için. Birinden çıkıp ötekine girmeden gidilecek bir anayol. Sapmadan.

DEVEDİKENSİZ

Yeşilin, sarının, kızılın karışımının boyadığı bir resimdeyim. Bir çayırlığın ortasında. Adam boyu otların arasında, top ağaçların gölgesinin vurduğu sınırsız bir çayırda. Devedikeninin olmadığı. Uzayıp giden mavi göğün, sapsarı bir top güneşin altında…

YAPABİLİRSEN

Suya ay düştü, al alabilirsen. Gökte ay duruyor, tut tutabilirsen.

Bulut yere indi, dağ görünmüyor. Aş aşabilirsen.

Akar sular akmaz oldu. Yağmur yağdı, sel oldu. Yollar çamur. Git gidebilirsen.

Fırtına dinmiyor, deniz dalgalı. Yüz yüzebilirsen.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...