13 Temmuz 2019 23:30

Karanlıktaki ışık

Karanlıktaki ışık

Fotoğraf: Pixabay

PAZAR
Paylaş

UZAKLAŞAN

Kediler dolanıyor ak, kara, tekir gölgeli sokaklarında adanın. Salkım salkım begonvillerin gölgesinde. Kıyılarında çığlık çığlığa martılarla. Doğan güneşle batan güneşin kızıl aydınlığında yüzen bir adada. Ana karadan uzaklaşan.

AVUNTU

Uyandığımda sen yoktun. Gündüz gözüyle baktığımda boştu yatak, oda boştu. Boşluğu doldurmaya kalkışan eşyalarla dolu olan oda. Bir sen yoktun. Saatin sinsice ilerleyişi, kedinin/kedimizin ikide bir miyavlayışı bir de ben olmalıyım. Sensiz. Düşlerimde kalan seninle…

KARANLIKTAKİ IŞIK

Gecenin bir yarısındaki karanlıkta gölün ortasında yalpalayan bir ışık, yıldız düşmüşçesine gökte parıldayan.  Gecenin bir yarısındaki karanlıkta gölün ortasında yalpalayan kayıkta bir balıkçının yaktığı fenerin ışığıdır yansıyan.

ÇAĞLAYAN

Akıyor su, bahar aydınlığında taştan taştan sıçrayarak, köpürerek. Dağları, ovaları aşıp yükselerek, derinleşerek. Aynasında ağaçlarla kuşları resmederek çağlıyor.

YIĞINTI

Kimse kimsenin yüzüne bakmıyor. Tam bir kargaşa içindeyiz. Kimse kimseyi görmediğinden/ göremediğinden, yüz yüze  gelmediğimizden/gelemediğimizden olmalı. Sırt sırta yaşıyor olmaktan. Üst üste, yığın halinde. Yığılarak üst üste. Artarak her gün...

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...