03 Temmuz 2019 23:20

Maaşıma zam yaptım

Maaşıma zam yaptım

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Keyfe bak. Uydurulmuş bir göreve atanacaksın. Senin gibi atanmış adamlarla (aralarında kadın yok) daha ilk oturumda, her kim belirlenmişse, 13 bin lira olan maaşını beğenmeyip 18 bin yapacaksın. Dünyada kendi maaşına kendi karar veren başka bir kurum, kişi, yüksek kurul var mı bilmem ama biz bu işi beğendik.

Devlete ortalama 30 yıl (Benim 38) hizmet etmiş arkadaşlar toplandık. Şimdi teknoloji gelişti. Hepimiz internet üzerinden araştırmaya girişip, batılı ülkelerde bizim ile aynı işi yapan meslektaşlarımızın maaşlarını inceledik. Bu insanların maaşlarının bizim 3 katımız olduğunu görünce biz de maaşlarımıza yüzde 40 zam yapmaya karar verdik. İçimizden bazıları yüzde 80, 90 gibi artışlar önerdi ama aklı selim galip geldi ve 40 iyidir dendi.

Sonra, aldığımız bu kararı bilgisayar ve yazıcı marifetiyle bir kağıda geçirdik. Aramızdan hangi babayiğidin aldığımız kararın hangi makama verilmesi ve bu makamın aldığımız kararı şak diye uygulayıp uygulamayacağını araştırma görevini yerine getireceğini kura ile belirlemeye karar verdik. İsimlerimizi bir kağıda yazıp, kağıtları sekize katladık. Masanın üzerine fırlattık. İçimizden kapıya en yakın oturanımız kağıtlardan en iri olanı başparmağı ile orta parmağı arasına alıp şöyle bir yuvarladı.

Her şey sessiz sedasız tam yolunda giderken, kayıt parası, yaz okulu parası, yurt parası, kitap parası, fotokopi parası ödeye ödeye canı çıkmış birkaç öğrenci “Ne oluyor burada” diye odaya girdi. Aramıza her nasılsa karışmış “Müshil ilacı kılıklı” olanımız “Bak densize, bak saygısıza. Sana ne bizim maaşımızdan. Kendini bilmez sefil” diye çıkıştı. En uzun boylu olanımız kaşlarını kaldırıp, gözlerini daire şeklinde açarak kükredi. “Size ne len. Kitaplarınızı da alıp gidin. Yoksa şimdi güvenliği çağırıp hepinizi öptürürüm.”

Sonra uyandım ve gördüğüm rüyadan utandım. Rüyamı anlattığım arkadaşlar “Bu kadar ahlaksızlık rüyada bile olmaz. Senin sırtın açık kalmış” demeseler kahrolacaktım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...