01 Haziran 2019 23:20

Durmadan

Durmadan

Fotoğraf: Pixabay

PAZAR
Paylaş

BULUTLARLA

Nicedir gri bir gökyüzüne uyanıyoruz sabahları. Gün ortası karanlığa dönüşecek bulutlarla. Fırtınaya, yağmura, sele kesecek bulutlarla. Bir sabah gri gökyüzünü mavileştirecek bulutlarla.

ÖZGÜRLEŞME

Kitabın özgürleşmesi demek, düşüncenin özgürleşmesi demektir. Düşünce özgürleştikçe insan da, yaşam da özgürleşecektir.

GÖLGEN

Öyle sıcaktı ki pencereler açık yattık. Gecenin ışığı örttü üstümüzü. Beni örten ışıkta uzayan gölgendi. Sararak gövdemi. Her gece birbirimize sarılıyormuş gibi.

SU AKTIKÇA

Su aktıkça çakıl taşları parıldar. Kum ışıldar güneşle kumsalda. Bir yılkı yaklaşır suya soylu ayaklarıyla. Bir üveyik havalanır boz çalıların ortasından, boşluktan. Gölgeleri vurur suya atın, boz üveyiğin. Sureti yansır. Su aktıkça suda.  

DURMADAN

Neler oluyor? Neler dönüyor/döndürülüyor diye de sorulabilir. Peki biz ne yapıyoruz? Ne yapmalı, ne yapmalıyız diye durup beklemeden. Durmadan. Her gün, her saat, her dakika karşı çıkarak. Dirençle. Durmadan. Durdurmaya kalktıklarında da… Durmadan!

DUVAR

Kent oluk oluk akan betonla her gün, biraz daha duvarlaşıyor. Kum tanecikleri döküyor ellerimiz. Ayaklarımız, mıcırlarla kabarıyor. Güneş değil, kireçtir yakan tenimizi. Bir pas tadı veriyor öpüşlerimiz, bir sap çiçek yerine.

Duvar duvar üstünde, duvarlaşan gökyüzünün altında.

SABAH ESİNTİSİ

Gökyüzünün mavisiyle denizin mavisi yarışır birbiriyle. Daha mavi. Masmavi. Leylak rengi, biraz da mor belki. Turuncudan sarıya dönüşen güneşin altında yeşil, sarı, mavi, mor, karışarak birbirine yüzümüze vurur, sabah esintisiyle. Serinleyerek kokusuyla alaca renkteki kırların…

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa