20 Nisan 2019 19:01

'Murdar kavurma' meselesi

'Murdar kavurma' meselesi

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Kirvem,

Malum olduğu üzere yerel seçimler kuralınca birer “vatandaş” olarak sandıklara attığımız oylar sayesinde kimi adayları kendimizce belirleyip, böylece bu baptaki tercihlerimizi yerine getirdik elhamdülillah!

Öncelikle “Oy namustur” hükmünden yola çıkıp, akabinde de; bunun satılmasının, çalınmasının, şu veya bu minvaldeki yollarla sağından solundan mıncıklanmasının her şeyden önce demokrasimize yakışmayacağı gibi, keza örf, adalet ve vicdani duygularımıza da hepten terso olduğunu, üstelik böylesine “hayasızca, edepsizce” davranışların da asla kabul edilmeyeceğini belirtip, bu ulvi düşüncelerle reylerimizi şeffaf, plastik, mühürlü kutulara atarak anayasal hakkımızı kullandık çok şükür!

Oylarımızı, reylerimizi kimilerimiz  “cumhur”, kimilerimiz de ‘millet” safında yoğunlaştırıp, bu bapta “irade”mizi kapalı ‘loca”larda vicdanımızla baş başa kalıp belirledikten sonra, gönül rahatlığı içinde yolumuza revan olurken, diğer yandan da sandıklardan çıkan sonucun “hayırlara vesile” olmasını tüm kalbimizle diledik...

Sonra?..

Sonra... Seksen iki milyona neredeyse merdiven dayayan nüfusumuzun kahir ekseriyetinin kullandığı bu oyların sayılmasıyla başlayan süreç içinde memleket sathında kopan vaveylanın bini bir parayı bulurken, aynı zamanda da bu bizim “namus” diye bellediğimiz oylarımızın “İffet”i, hani mil pardon sadece beş para-lık olmakla kalmadığı gibi, ayrıca demokratik yollarla meydanlara çıkıp havariliğine soyunduğumuz bu seçim faslının da hepten “murdar” olduğunu duyunca, ehh tabii ki hem üzüldük hem de ister istemez feleğimizi şaşırdık...

Ve... gele gele nihayet  “Murdar olan etin kavurması olmaz” fetvasını şimdilerde buyuran yetkili ağızlar, bu saatten sonra kendi paşa gönüllerince murdar olduğunu beyan ettikleri bu seçimin ardından, hiç ummadıkları halde enselerine inen bu sillenin, bu yenilginin faturasını kimlere, hangi hileli yollarla ciro edip, akabinde de gari yıllardan beri her defasında başları sıkıştığında aynı tavada kavrula kavrula artık dibi tutup kömürleşen “beka” lapasına acaba daha fazla sarılmanın ucuzluğuna sil baştan soyunup, bundan medet mi umarlar, bunu ilerleyen günlerde hep beraber izleyip göreceğiz Kirvem!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...