13 Nisan 2019 20:20

Aşk olsun

Aşk olsun

Görsel: Pixabay

PAZAR
Paylaş

KOŞU
Gölgem beni kovalıyor, ben gölgemi. Güneş kapanınca gölgem de ara sokaklardan birinde yitip gidiyor. Güneş açana kadar. Koşu başlayana kadar yeniden. Güneşin bir açıp bir kapanışıyla. Her gün.

BELİRSİZ
Herkes kendi hesabı içinde. O mu, bu mu gibisinden. Hiçbir şey belli değil. Ne havanın açıp kapaması. Ne gündüz, ne gece. Karanlık karanlık değil, aydınlık da aydınlık.

İNSAN
Kaç bin yıl yürüdü insan, kaç bin yıl… Kendini büyüttü, doğayı da. Yaptı, yıktı. Yıktı, yaptı. Yürüyor şimdi de durmamacasına. Yapmalıdır artık yıkmamacasına/yıkılmamacasına. Yıkılmasın diye insan…

DEĞİŞMEYEN
Kıyıyı dövüyor deniz, ne bir santim ileri, ne bir santim geri. Deniz denizliğiyle kaldı. Kara karalığıyla. Aynılığıyla. Deniz kendini dövüyor aslında. Kıyı da. Aynılığıyla.

KİMLİK SORGUSU
Kimin eli kimin cebinde, kim ne alıyor, kim ne veriyor, alan aldığını mı, veren verdiğini mi, kim ne diyor, kim ne yapıyor, kim neyin peşinde, kim kimin; kim kimle, kiminle kim? Öyleyse kim kimdir? Söyleyin şimdi!

OTURMA(K)
Kalkma sen, sen otur. Kalkarken yıldızlar, ay, güneş, gece, gündüz. Devriliyorken rüzgar, depreşirken toprak… Otur sen, oturduğun yerde. Otur, yerle bir oluyorken dünya…

GÜL KOKUSU
Bir bir açar güller, binbir olur. Doluşur. Rengiyle toprağı şenlendiren, kokusuyla savrulan. Solsa da kokusu kalır.

DÜNYA
Her şey karıştı. Gökyüzü, deniz, yeryüzü, hepsi birbiriyle. Dönen bir toptu gökyüzü, deniz, yeryüzü, ay, yıldızlar, güneşle kendi başına. Döndürülen bir top şimdi; göksüz, denizsiz, yersiz her yana. Kim nereye vurursa oraya…

AŞK OLSUN
Günleri sayıyoruz yazın gelmesi için. Bütün gösterişiyle gelmesi için yazın. Gökyüzü mavilensin, ak bulutlarıyla aksın. Deniz dalgalanmadan kıyıya ulaşsın. Yıldızlar ışısın, ay doğsun güneşli günlerin gelmesi için. Yaz olsun, aşk olsun.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...