25 Mart 2019 19:55

Ofsayttan siyaset

Ofsayttan siyaset

Fotoğraf: Envato

Paylaş

2014 yerel seçimlerinde, Didim’de CHP 9 bin 102 oyla belediyeyi kazanırken AKP 8 bin 938, MHP 8 bin 202, CHP’li Eski Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın adayı olduğu DSP ise 8 bin 73 oy almıştı. Aradan beş yıl geçti… Bildiğiniz üzere Didim’de bazı enteresan hadiseler cereyan etti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağabeyi üzerinden hem Aydın Büyükşehir Belediyesi hem Didim Belediyesi yıpratıldı; ardından Mümin Kamacı AKP’ye geçti ve AKP’den belediye başkan adayı yapıldı…

Süreç boyunca Kılıçdaroğlu, bilhassa Didim’deki usulsüz inşaat yapılaşmalarına karşı tavizsiz durdukları için ağabeyi aracılığıyla bir oyun oynandığını iddia etse de; başta Melih Gökçek olmak üzere AKP’ye yakın bütün sosyal medya kanaat önderleri Celal Kılıçdaroğlu’nun çektiği garip videolardan, yaptığı açıklamalardan medet umdu…

En nihayetinde ne oldu?

2017’de Fidel Okan’ın paylaştığı bir videoda Celal Kılıçdaroğlu içini döktü. Ev ve araba vaadiyle kandırılıp kendisi adına açılan bir sosyal medya hesabının kendisiymiş gibi yönetildiğini itiraf etti.

Ancak Didim’deki garip oyunlar bitmedi. İlk satırlarda değindiğim gibi, Mümin Kamacı -tıpkı Kuşadası’da aday gösterilmeyen Esat Altungün gibi- bir anda AKP’ye geçip belediye başkanlığına aday yapıldı.

Hikayenin devamının özneleri, şimdiye kadar saydığım isimler değil. Didim Belediyespor ile AKP’nin Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı. Geçtiğimiz hafta sonu Denizli’de deplasmana çıkan Didim Belediyespor, maç öncesi bir duyuru paylaşmak zorunda kaldı. AKP ilçe başkanının iddiasına göre Didim’in hem mevcut hem de yeni dönem için aday olan Belediye Başkanı Deniz Atabay, taraftarın otobüs talebini reddetmişti.

Didim Belediyespor yönetiminin, Maşallah Subaşı’nın bu açıklamasına cevaben “Şimdiye dek hiçbir belediye başkanı taleplerimizi geri çevirmedi. Bizim Denizli maçı için bir otobüs talebimiz olmamıştır. Bu bilgi yanlış aktarılmıştır” mealinde bir paylaşımı oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Didim’deki usulsüz inşaatlara açtığı savaştan bahsederken tutup da bir inşaatçı olan Maşallah Subaşı’nın seçime bir hafta kala yaptığı yalanlanan bu paylaşımını neye yormak gerekir bilinmez…

Fakat bilinen bir şey var ki… Didim Belediyespor yönetimi, böylesi bir dönemde dik duruş sergileyerek; ulusal ve yerel eksende nasıl tavır alınması gerektiğinin en büyük örneğini ortaya koymuştur.

Darısı, ofsayttan atılan golleri iptal edebilecek olan nice “azınlıklaştırılmış” kitlelere…

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa