10 Şubat 2019 23:25

NBA'de takaslar sonrası son durum

NBA'de takaslar sonrası son durum

Fotoğraf: Envato

Paylaş

NBA’de takas dönemi ilginç hamlelere sahne oldu. Özellikle Doğu Konferansı’nda zirveye oynayan takımlar kritik takaslarla kadrolarını güçlendirdi. LeBron James’in Doğu’daki 8 yıllık diktasından kurtulan ekipler bu yıl kıyasıya bir konferans şampiyonluğu mücadelesi veriyor ve takas dönemindeki hamleleri bu yolda belirleyici olacak gibi duruyor.

Doğu Konferansı’na dönmeden önce sürecin en çok konuşulan ancak gerçekleşmeyen takasına değinelim. Anthony Davis ve Los Angeles Lakers flörtünden bahsediyoruz elbette. Aslına bakarsanız bu takasın gerçekleşmeyeceğini herkes tahmin ediyordu. Yine de Davis’in takımdan ayrılmak istediğini açıkça ilan etmesi, Los Angeles’ı olası istikametlerinden biri olarak göstermesi ve menajeri Rich Paul’un LeBron James’in yakın arkadaşı olması takas dedikodularının güçlenmesine yol açtı.

Lakers, pazarlıklar kapsamında neredeyse LeBron James dışında takımın tamamını Pelicans’a önerdi ancak Pelicans beklendiği üzere bu teklifi kabul etmedi. 25 yaşındaki Anthony Davis ligin potansiyel değeri en yüksek oyuncularından biri. Bu yüzden Lakers’ın Brandon Ingram, Lonzo Ball, Kyle Kuzma gibi All-Star olması dahi şüpheli genç oyuncularının Pelicans için yeterli olmayacağı aşikardı. Lakers’ın bu üçlüsünün ani ve ikna edici bir gelişim gösterememesi halinde Davis’in yaz döneminde de takasla kadroya katılması mümkün görünmüyor. Yazın Boston Celtics, –Davis’in babasının söylemlerine rağmen- olası bir takas yarışına favori konumda girecek.

Doğu Konferansı’na gelirsek NBA lideri Milwaukee Bucks, Pelicans’tan şutör uzun Nikola Mirotic’i; lig ikincisi Toronto Raptors, Memphis Grizzlies’ten yaşlı ama sahada her şeyi yapabilen bir uzun olarak Mark Gasol’u; Doğu dördüncüsü Philadelphia 76’ers ise belki de tüm bu oyuncular arasında değeri en yüksek olan Tobias Harris’i kadroya kattı.

76’ers, Tobias Harris’i(Boban Marjanovic ve Mike Scott’la birlikte) alabilmek için çaylak Landry Shamet, Wilson Chandler, Mike Muscala ve 4 draft hakkı verdi. 76’ers’ın Harris eklemesiyle, ligin Warriors’tan sonra en güçlü beşlerinden birine sahip olduğu kesin. Ancak Clippers’ta maç başına 15.5 şut kullanan Harris’in varlığı, zaten rolünden çok memnun olmayan Jimmy Butler’ın canını biraz daha sıkacaktır. Ayrıca 76’ers, sezon sonu bu iki isimden sadece birine sözleşme verebilecek. O ismin Harris olma ihtimali yüksek gibi duruyor.

Toronto Raptors, 34 yaşındaki Marc Gasol için 26 yaşındaki Jonas Valanciunas, formundan uzak CJ Miles ve Delon Wright’la birlikte 2024 yılındaki 2. tur draft hakkını verdi. Valanciunas, tüm yeteneklerine karşın ağır ve dış şutu olmayan bir oyuncu olması nedeniyle Play-Off’ta hep bir handikaba dönüşüyordu. Marc Gasol’un varlığı bu handikabı ortadan kaldıracak ve bunun da ötesinde takıma önemli bir tecrübe ve kalite katacak. Toronto için Kawhi Leonard’ı kaybetmemek en önemli gündemlerden biri. Bunun için Play-Off başarısına ihtiyaçları var. Bu bakımdan takası sadece kısa vadeli bir hamle olarak düşünmemek lazım.

Milwaukee Bucks’ı sona bıraktım çünkü bence en başarılı hamle onlara ait. En büyük sorunu dış şut olan bu yüzden Giannis Antetokounmpo’nun muhteşem boyalı alan hakimiyetinden yeterince yararlanamayan Bucks, yaz döneminden bu yana yaptığı hamlelerle bu tabloyu tersine çevirdi ve normal sezonun en başarılı takımı haline geldi. Malcolm Brogdon, Khris Middleton, Brook Lopez, Tony Snell, George Hill, Ersan İlyasova gibi dış şut tehditlerine Nikola Mirotic’in neredeyse bedavaya eklenmiş olması önemli bir başarı. Bucks, Antetokounmpo ve ona cuk oturan “çevresi”yle birlikte ligin en heyecan verici takımlarından biri. Mirotic hamlesinin, Play-Off’ta onlara epey yardımcı olmasını bekliyorum.

Ancak tüm bu hareketliliğe rağmen Indiana Pacers ve Boston Celtics’le birlikte Doğu finalinin adayları arasında yer alan bu takımların Golden State Warriors’ı tehdit edebilecek seviyenin çok uzağında olduğunu vurgulamak gerek.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...