12 Ocak 2019 22:25

Sık örgü

Sık örgü

Evrensel Muhabiri Metin Göktepe | Fotoğraf: Evrensel

PAZAR
Paylaş

Elleri Tetikte
Sınırın iki yanına gün boyu yığınak yapıyor tanklarla zırhlı araçlar. Karşılıklı. Geçtikleri kasabalarla köyleri toza toprağa bulayarak. Siperlere konuşlandırılan askerler, elleri tetikte, gözleri gökyüzünde her günden daha parlak ışıldayan güneşle ayda, yıldızlarda. Vurmak için. Karşılıklı.

Birlik
Sen bensin, ben de sen.

Gelecek
Gelecektir aşkın olan. Yaşadığımız acıları, tarihe yaşatılan, dayatılan her acı –savaşlar, ölümler, öldürümler- diye geçecek olanı unutturacak. Güneşin doğuyla batı arasında gün yüzü göstermeden çalkalanıp durduğu sisi dağıtarak; ayı, yıldızları yeryüzünde alev alev yanan/yakılan yangınların göstermediği gökyüzü karanlığını aydınlatarak gelecektir. Gelecek!

Karışıklık
Çöken karanlıkta gündüzle gece birbirine karışıyor. Bitmeyen kavga, gürültü arasında.

Göktepe’nin Peşinde
Metin Göktepe, ölümü pahasına haber peşinde koşmanın, gerçekleri açıklamanın gördüklerini, bildiklerini, düşündüklerini özgürce halka ulaştırmanın örnek gazetecisiydi. Bugün onlarca, yüzlerce ardılı var, onun peşinde giden. Her türlü baskı, hapis, ölüm pahasına gerçekleri halka ulaştırmak için görevlerini yapmaya çalışan.

Baskı Altında
Kent, tam bir baskı makinesi. Sıkıştırdıkça sıkıştırıyor. Öte yandan yönetenler, ha babam bastırdıkça bastırıyor tepemizden. Ne kıpırdanacak bir yer, ne seslenilecek biri, soluk alabilen. Bu ortamda birörnek paketler olup çıkıyoruz hepimiz.

Dökülmeden
Pelteleşmiş asfaltta sarkık yüzlerle yürüyoruz. Kapıları, pencereleri, duvarlarıyla eriyen binaların arasında. Çalkanarak. Çalkalayanların üstüne yürüyoruz. Dökülmeden.

Sık Örgü
Duruşumuz sık örgü gibi olmalı. Evde, fabrikada, her yerde. Sökmeye kalktıklarında ucunu bulamadıkları/bulamayacakları, bir zamanlar analarımızın kışlık kazaklar ördüğü sık örgüden.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...