06 Ocak 2019 02:35

Yeni yıl

Yeni yıl

Fotoğraf: Envato

Paylaş

GİTTİN GİDELİ
Geçilmiyor sevdandan, her gece daha çok doluyor yüreğime, sen gittin gideli. Kuşlar ötüyorken sabahları. Sevdanla -seninkiyle benimki birlikte- sığamıyorum kendime. Düşlere kalıyor özlemin her gece. Kavuşmak için sevdayı bölüşmeye.

EŞİTÇE
Gerçek özgürlük, ekmeği bölüşür gibi bölüşmektir emekçinin kendi elleriyle yarattığı güzelliklerle zenginlikleri. Eşitçe.

İŞİN GERÇEĞİ
Yandaşlık demokrasiden, özgürlükten, hak ve adaletten yana olmak, yan yana gelmek/gelebilmektir. Budur işte yaşamın gerçeği.

İZİN SİLİNMEZ
Yaz siler kumsaldaki ayak izlerini, gölgesi kalır. Kış siler kardaki ayak izlerini, bırakmadan gölgesini. Tek başınasın şimdi; dik duran ayağın, çalışan ellerinle. İzsiz, gölgesiz, yalnız kendinle. İzin kalır/kalacaktır ayağın, ellerin, gövdenle. İzin silinmez/silinemez artık seninle.

BİR YAZ GECESİ DÜŞÜ
Bir yaz gecesinde olmak istiyorum. Kış ortası bir düşte. Ayın ışıdığı, yıldızların savrulduğu bir yaz gecesinde. Sıcaklığın ince bir yel gibi sardığı/sarıldığım gecende. Kış ortasında üşümeden. Üşütmeden hiç kimseyi.

AYIRMAK
Biliyorum taş duvarların arkasında, parmaklıkların ardındasın. Ayırdılar seni benden. Beni benden, seni senden ayırmak için.

KIŞ ORTASI
Karakalem bir resim çiziyor doğa, griye boyalı bir gökyüzünün altında. Çizik çizik ağaçlarıyla manzaradan uzaklaşan gölgemsi evleriyle. Resmi ıslatarak yer yer lekeleyecek bir yağmur yağacak şimdi. Fırtına öncesi. Kış ortası beklenen.

KARTPOSTAL
Bir kar manzarası olsun istedim. Kardan adam, kızak kayan çocuklar falan. Gülerek, eğlenerek. Bacalarından kara duman tüten evler. Bembeyaz ağaçların arasında. Olmadı. Yağmadı kar. Umudum kaybedilen kar manzaralı bu kartpostalda. Bulunduğunda.

NE ZAMAN?
Yeni bir gün doğacak ufkun ortasından. Yükselerek fıstıkların arkasından. Biliyorum. Çok söylendi. Çok da yazıldı. Ne zaman?

KARAR
Gün bugün. Karar: Salıveriliyor muyuz, yoksa tutukluluğumuz sürüyor mu? Uzun yıllardır süren/sürdürülen karanlığa bakılırsa karar belli: Tutukluluk sürecek/sürdürülecek. Yüksek voltlu ışık saçan lambaların bile karanlığı aydınlatmadığı/aydınlatamadığı bir yargı salonunda.

YENİ YIL
Yeni yılın başında klasörüme bir tomar beyaz kağıt yerleştirdim. Mutluluğun resmini çizebilmek için. Kağıtları karalamaksızın. Aydınlıkta. Kor aydınlıkta. Capcanlı, apaydınlık resimler.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...