27 Eylül 2018 00:54

Servet

Servet

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Başkanımız Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda beklenen konuşmasını dördüncü sırada yaptı. Üçüncü konuşmacı Trump ile koridorda mecburen karşılaşmış ve hafiften bakışmış olmalarını yandaş basının “Trump ile görüştü” diye zıplayarak yazmasını ve bize tarihin derinliklerinden hatırlattığı “Mübarek Beyaz Saray Merdivenlerini” saymazsak, konuşmanın insanla ilgili bölümü etkileyiciydi. Bir ara salondan gelen uğultu ve gürültüye karşı bir zamanın Sovyet lideri Kruşçev gibi ayakkabısının topuğuyla kürsüye vurmasını, vurmasa bile en azından “Kesin bee” diye çıkışmasını bekledim ama olmadı.

Ne dedi Başkan?

* Dünyanın en zengin 62 ailesinin serveti dünya nüfusunun yarısının sahip olduğundan yani 3 buçuk milyar insanın servetinden fazla. Haksızlık değil mi bu?

Doğru mu? Doğru.

Eeee? Ne yapacağız o zaman. Bu sayıyı herkes biliyor, ama kimsenin parmağını kıpırdattığı yok. Bırakın parmağını kıpırdatmasını denge her geçen gün daha da adaletsizleşiyor.

Hadi diyelim orası dünya, bizim Başkan’ın gücü 62 aileye ve onları koruyan ordulara yetmiyor, peki bizde durum ne?

En zengin 100 Türk büyüğünün geçen yıl 103 milyar dolar olan serveti bu yıl 121 buçuk milyar dolar. Türkiye nüfusunun yarısının yani 35 milyonun servetinden fazla. Başkanımızın yönettiği ve ağzından çıkanın kanun olduğu ülkemizde en zengin 10 kişinin serveti bir yılda 5 buçuk milyar dolar artmış. En zengin işadamı servetine her yıl ortalama 1 milyar küsur milyon dolar servet eklemiş. Küsur dediğimiz de 100 milyon dolar. Dolar yükselince rakamlar belki biraz küçülmüştür ama en yoksul da aynı oranda fakirleştiği için oranlar değişmemiştir. Haksızlık değil mi bu?

Bizde bu rakamlardan bahsedilince, “Solcu”, “Gominist”, “Servet düşmanı” filan olunuyor da Birleşmiş Milletler Kürsüsünden söylendiğinde neden bir şey olunmuyor?

Başkana tam destek veriyorum. Bu rakamların ülkemiz ile ilgili bölümünden Türkiye Büyük Millet Meclisinde de bahsetsin. Nasıl olsa Başkanımıza kimse “Solcu”, “Gominist” filan diyemez.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...