22 Eylül 2018 00:50

Üçte üç

Üçte üç

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Üçüncü Lig’de ilk üç hafta geride kaldı. 2018-2019 sezonunun ilk ayını geride bırakmak için sadece doksan dakika kalmışken, üç sezonluk bir irdeleme ile üç hafta sonunda gruplarında ilk üçe konuşlanmış takımların sezon sonu durumlarını ele almak istedim. Bakalım, “üçte üç” sıralamaları ne durumda?

En eskiden başlayıp günümüze doğru ilerleyelim… 2015-2016 sezonuna dönelim.

Birinci Grup’ta yedi puanla namağlup lider Zonguldak Kömürspor’u altışar puanlı Arsinspor ve Bursa Nilüferspor takip ediyordu. Sezon sonunda 60 puanlı Zonguldak temsilcisi ligi dördüncü sırada tamamlayarak playoff’a kalıyor, 45 puanlı Bursa Nilüferspor ise 42 puanlı Arsinspor’a attığı üç puanlık fark sayesinde lige tutunuyordu. Ve evet, Arsinspor küme düşüyordu…

İkinci Grup’ta ise üç maçın üçünü de kazanan Kemerspor 2003 lider, dokuz puanlı bir diğer takım olan Etimesgut Belediyespor ise averajla ikinci, yedi puanlı Orhangazi ise üçüncü sırada yer alıyordu. Sezon sonu geldiğinde ise Kemerspor 2003 dört puanla, Orhangazi ise üç puanla playoff’u kaçırmış; Etimesgut Belediyespor ise topladığı 70 puanla şampiyon olmuştu.

Üçüncü Grup2a baktığımızda ise yedişer puanlı üç takımı, averajla sıralanmış buluyorduk. Bergama Belediyespor attığı beş gole karşılık kalesini gole kapatarak zirveye yerleşmişken onu Batman Petrolspor ve Kastamonuspor 1966 takip ediyordu. Kastamonuspor 1966’nın şampiyonlukla noktaladığı sezonu Batman Petrolspor orta sıralarda, Bergama Belediyespor ise iki puanla ligde kalarak tamamlayacaktı.

Bir sonraki sezona geçelim.

Birinci Grup’ta ilk üç haftanın lideri yedi puanlı Altay ve takipçileri altışar puanlı Karacabey Birlikspor ile Ankara Demirspor olacaktı. Sezon sonunda Altay ve puandaşı Ankara Demirspor 64 puanla ligi ikinci ve üçüncü sırada kapatırken, Karacabey Birlikspor ise bir puanla kümede kalacaktı.

İkinci Grup’ta ise lider Düzcespor ve ikinci Kırıkhanspor yedişer, üçüncü Bodrumspor ise altı puanla ilk üç haftayı kapatmışken sezon bittiğinde bir hayli tersine bir tablo bizi bekliyordu. Bodrumspor şampiyon oluyor, Düzcespor bir puanla playoff’u kaçırıyor, Kırıkhanspor ise orta sıralarda sezonu tamamlıyordu.

Üçüncü Grup’ta iki takım üçte üç yaparak lige başlamış, onları da yedi puanlı Payasspor takibe koyulmuştu. Sakaryaspor lider, Orhangazispor ise ikinci sıradaydı. Sezon bittiğinde, tabi ki sıralama bu şekilde olmadı. Sakaryaspor ikinci sırada sezonu kapattı, Orhangazi orta sıralarda yer aldı, Payasspor ise üç puanla ligde kaldı.

Geçtiğimiz sezona bir göz atalım.

Birinci Grup’ta namağlup yola devam eden Çatalcaspor ve Ofspor peş peşe, yedişer puanla konuşlanırken altı puanlı Düzcespor ise üçüncü sıradaydı. Sezon bittiğinde bu üç takımdan sadece Ofsporplayoff’a kalabildi. Düzce, Ofspor’lapuandaş olduğu hâlde averaj ile playoff’u kaçırırken Çatalcaspor ligi orta sıralarda tamamladı.

İkinci Grup’ta puan dâhi kaybetmeyen lider Diyarbekirspor’u namağlup fakat yedi puanlı Turgutluspor ile Pazarspor takip ediyordu. Sezon sonunda Diyarbekirsporplayoff’a kalmış, Pazarspor üç puanla playoff’u kaçırmış, Turgutluspor ise ligi orta sıralarda tamamlamıştı.

Üçüncü Grup’ta ilk üç haftayı kayıpsız geçiren Utaş Uşakspor lider, altışar puanlı Tarsus İdmanyurdu ve Cizrespor ise onun takipçisiydi. Cizrespor sezonu orta sıralarda tamamlarken Tarsus İdmanyurduligi ikinci sırada bitirdi ve… Utaş Uşakspor ise şampiyon oldu! Üç sezonun tek örneğini, daha o sezon lige yükselebilmiş bir takımın sergilemesi ise hayli manidar değil de ya ne?

Günümüze gelecek olursak, ilk üç hafta neticesiyle hangi takımları görüyoruz peki?

Birinci Grup’ta lider Şile Yıldızspor ve ikinci Tire 1922 dokuzar puanda, üçüncü Kozan Belediyespor’un ise altı puanı var. İkinci Grup’ta ise yedişer puanla Yeni Orduspor, Van BBSK ve Düzcespor ilk üçte yer alırken Üçüncü Grup’ta dokuz puanlı Kocaelispor zirvedeyken, onu yedi puanlı Bayburt İl Özel İdarespor ve altı puanlı Diyarbekirspor takip ediyor.

Son üç sezonun istatistiğine bakarsak, bu dokuz takım arasından şampiyonlukla sezonu noktalama ihtimali en yüksek olan takım Şile Yıldızspor zira onlar da Utaş Uşakspor gibi ligin yeni ekiplerinden!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...