11 Ağustos 2018 23:20

Uzun bir yaz

Uzun bir yaz

Fotoğraf: Envato

Paylaş

SUSMADAN

Eğlence, umursamazlık gökyüzünü tutuyor Boğaz’da her yaz gecesinde. Dronlarla izleniyor çılgın danslar. Çığlık çığlığa, çığırtkan bir müzik eşliğinde. Gece yarılarına kadar. Susanların, susturulanların inadına. Susmadan.

UZUN BİR YAZ

Yazdan söz et diyor gönlüm, uzayıp giden sessiz yaz akşamlarından. Yaz günlerinin unutulmayacak yaz aşklarından. Bir yaz göğünün ay ışığıyla parıldayan, çepçevre yıldızların ışıltısıyla ulaşılan mutlu sabahlardan. Geçip gitmeyecek olan uzun bir yazdan.

YAZ GÜNÜ DUASI

Ay ışığıyla yıkansın gecelerimiz. Gün ışığıyla aydınlansın yüzlerimiz. Uzak kalsın karanlık her birimizden. Uzak...

AYDINLIKTA

Taze sabahlara uyanıyoruz. Günümüz aydın. Deniz sakin. İnsanlarsa kavrulup eziliyor her yerde. Kanın akışı durmuyor. Ateşin harı kesilmiyor. Gökyüzü bulutlanmadan, deniz dalgalanmadan, karanlık basmadan. Aydınlıkta.

DEVAM

Güneş her gün yeniden doğar diye bir söz var ya, umut dolu, sevinç yüklü, sevgi yumağı bir söz; çoğunca da bir olgu. Her gün yeniden karanlık basmasa. Karabasanların, cinayetlerin, ateşin, akan kanların karanlığı yaşanmasa.

Günümüzü, günlerimizi katlanarak bastırıyorsa da karanlık, güneş her gün doğacaktır yeniden.

SÖZLE YAZI

Neyi engeller söz, ne yapar yazı? Ateşi söndürür mü, kanı durdurur mu?

Sevdayı oldurur, umut doldurur yüreklere. Soğutarak geçmişi parlatır geleceği...

YAŞAM TAKVİMİ

Takvimler dakikalara, saatlere, günlere, aylara, mevsimlere, yıllara bölünerek sıralanır. Uzayıp kısalmamacasına. Hep aynı uzunlukta, aynı sıkıcılıkta. İçine yaşadıklarımızı katmadığımız sürece.

Savaşları, yıkımları, yitirdiklerimizi, acılarımızı yanı sıra aşklarımızı, umutlarımızı, sevgimizi, sevinçlerimizi, mutluluklarımızı kattığımızda yaşamdır sürecek olan. Yaşamın takvimi.

İÇ İÇE

Bir yaz gecesinin güzelliğiyledir yaşam. Ay aydınlığında sevgiyle kucaklaşılan. Çiçek kokuları içinde. Ihlamur ağaçlarının altında. Düşlere karışan insanla yaşam. İçiçe.

SOLUK SOLUĞA

Soluk soluğayız. Nereye, niye koştuğumuzu bilmeden. Koşturulduğumuzun ayırdında olmadan.

GÖRMEK

Ayna, kendini görmez, sen görürsün. Toprak, gökyüzü, deniz kendini görmez sen görürsün. Ağaç, ot, çiçek kendini görmez, sen görürsün.

Penceren seni görmez, sen görürsün güneşi, ayı, yıldızları, kenti, yaşamı. Kendini göremeyinceye dek. Ölüm görünce seni.

ATEŞ ALTINDA

Gül dikenleriyle kanar, her sabah. Bülbülün kanıyla. Güneşle dese de şairler inanma. Napalmların, obüslerin, füzelerin ışığında. Ateş altında.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...