05 Nisan 2018 23:17

İşçinin ücreti bankaya net ücret olarak yatırılmalıdır

İşçinin ücreti bankaya net ücret olarak yatırılmalıdır

Fotoğraf: Envato

Paylaş

SORU: Merhaba özel bir şirkette çalışıyorum. İşveren ile yaptığımız iş sözleşmesinde çalışma saatlerim 08.00-16.30 olarak belirlendi. Ama, ben şu an mesai saatleri 08.00-18.00 olarak çalışıyorum. Ayrıca, sözleşmede ücretim ise net 3 bin 800 TL (SGK giderleri, gelir vergisi giderleri fazla mesai vb. giderler hariç). Ama benim aldığım ücret aylık 25 saat fazla mesai ve 2 ayda bir yarım maaş ikramiye ile net ücretimi biraz geçiyor. Yani maaşıma fazla mesai ve ikramiye dahil olmuş oluyor. Bu durumda yasal olarak dava açma hakkım var mıdır? Ne yapabilirim? Saygılar.

CEVAP: İş Kanunu’nun “işçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı” başlıklı 24. maddesinde işçinin iş sözleşmesinin hangi şartlar altında haklı nedenle feshedebileceğine ilişkin halleri düzenlemektedir. 24. maddenin, “Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri” başlıklı II. fıkrasının ‘e’ bendi, işveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse, işçinin iş sözleşmesini haklı olarak yani kıdem tazminatına hak kazanacak şekilde feshedebileceğini düzenlemektedir. Ancak, iş sözleşmesini siz feshettiğiniz için ihbar tazminatı alamazsınız. 

Dolayısıyla, sizin iş sözleşmenizde belirlenen ücretinizin eksik ödendiği bu koşullarda, bu maddeye dayanarak iş sözleşmenizi haklı nedenle feshedebilme hakkınız vardır. Ayrıca, 8.11.2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan ilgili yönetmeliğin 10. maddesi; “İşyerleri ve işletmelerinde İş Kanunu hükümlerinin uygulandığı işverenler ile üçüncü kişiler, Türkiye genelinde çalıştırdıkları işçi sayısının en az 10 olması halinde, çalıştırdıkları işçiye o ay içinde yapacakları her türlü ödemenin kanuni kesintiler düştükten sonra kalan net tutarlarını bankalar aracılığıyla ödemekle yükümlüdürler” şeklindeki düzenleme gereği, tarafınıza yatırılması gereken ücret net olmak durumundadır. 

Ayrıca, ücret farkınızın tarafınıza ödenmesi talepli de bir alacak davası açmanız mümkündür. Bu davada ücret alacağınızı, sorunuzda bu işyerinde ne kadar çalıştığınızı belirtmemiş olduğunuz için, geriye yönelik 5 yıllık dönem için talep edebilme hakkınız vardır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...