11 Şubat 2018 00:31

Eyüp'te bir şeyler oluyor

Eyüp'te bir şeyler oluyor

Fotoğraf: Envato

Paylaş

2014 yılında, o dönemler 95. yılını doldurmakta olan bir kulübün yönetimi değişir. Yeni yönetici ve ekibi, çok güzel vaatler sunarak gelmektedir, her yeni gelen yönetim gibi. Üstelik Eyüp Belediye Başkanı da yeni kulüp başkanına kefil olmuştur… Aradan geçen dört yılda ilk olarak kulüp 3. Lig’den 2. Lig’e çıkar evet ama günümüzde geldiği nokta, kulübü stadyumsuz ve neredeyse “isimsiz” bırakacaktır…

O kulüp, Eyüpspor. İstanbul’un orta yerinde, önümüzdeki yıl 100. yaşını kutlayacak ve nice futbolcular yetiştirmiş… Beş aya yakın süredir kendi stadyumunda maça çıkamıyor. Neden? Bahane, deprem. Gerçek ise tahmin edebileceğiniz üzere AVM yapımı.

Üstelik kulübün adının Eyüp Sultan Spor olarak değiştirileceği de 5. yılını doldurmakta olan kulüp başkanı tarafından “müjdelendi”. Kulüp başkanı kim? Ali Recep Kızıltepe.

Ali Recep Kızıltepe kimdir? AKP’den, daha evvel Saadet Partisinde ilçe başkanı olduğu Çatalca’dan belediye başkanlığı aday adaylığı geçmişi olan bir isimdir. Orası olmayınca, Eyüpspor’a başkan olmuştur. Daha da evvelinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı olan Spor AŞ’nin yönetim kurulunda görev almıştır.

Maalesef son yıllarda böyle çok hadiselere şahit olmaya başladık. Bildiğim kadarıyla, ilk olarak Beykozspor’da yakılan stadyum “gasbı” meşalesi; tüm ülkeyi sarmalamış durumda. 

AVM’ler, lüks rezidanslar, bilumum tüketim ve tükenim merkezleri… Hepsi için kazmalar vuruluyor, hepsi için yıkımlar yapılıyor. Feda edilen stadyumlar, kulüplerin geçmişleri ve hatta gelecekleri kimsenin pek de umurunda değil. Öyle ya, kararname ile konulan isimler aradan birkaç yıl geçtikten sonra “Her yerde stadyuma Arena adı konulmuş, böyle şey mi olur!”  denilerek hafızamızla alay edilmek pahasına gündemden sökülmeye çalışılıyor.

Mesele sadece Eyüpspor olsa, sadece Ali Recep Kızıltepe olsa amenna. Maalesef, Türkiye’de futbolun, futbolcunun ve genel olarak taraftarlık müessesesinin tam altlarına birer lokum dinamit yerleştirilmiş durumda. Eyüpspor ise, bu konuda sadece son kurban. Üstelik şimdilik…

Ve dinamitin fitili çok kısa… 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...