24 Aralık 2017 01:05

Pilotsuz

Pilotsuz

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Çoğunluğun gözünde ABD emperyalizmi tüm gücünü harcayarak dünya denizlerinde ilerlemeye çalışan dev bir okyanus gemisine benziyor. Ancak bu görüntü gerçeği yansıtmıyor. Resmen sahte bir görüntü bu. ABD’yi mavi gökyüzünde enginlere doğru uçan bir yolcu uçağına benzetmek daha uygun. Ama bu görüntü de doğru değil. Aslında uçak düşüyor, birazdan sert  kayalara çarpacak ve sonu gelecek. ABD’nin şimdiki durumunun bu tabloya uygun olduğunu şu ya da bu şekilde hepimiz hissetmiyor muyuz?   

Çünkü hepimiz bu uçağı kimin kullandığını, pilotun kim olduğunu biliyoruz. Pilot Donald Trump. ABD başkanının uçağı sağ salim yere indirecek vasfa sahip olduğuna kaç kişi inanıyor? Sürekli olarak birşeyler uydurmaya çalışıyor ve bir felaketten diğerine doğru yol alıyor. Pilot falan değil o. Bu uçakta pilot da yok zaten. Yolcular, uçakta oturmuş, kokpitte kendilerini sağ salim yere indirecek bir pilotun olduğunu hayal edip duruyorlar. Bu acılı hayalleri sis perdesi sarmış durumda ve sisin ardında apaçık kaos görünüyor. 

Şimdiki ABD’nin hükümet politikası tamamen bir medya tiyatrosu. Politikacılar gerçekleri ve sağduyuyu reddeden, çarpıtan  açıklamalar yapıyorlar. Halka durumu anlatmak yerine sadece onları sahte düşmanlara karşı kışkırtıyorlar. 

Politikacılar, cömert bağışlarıyla onları iktidara getiren gerçek efendilerine, sermayedarlara  hizmet ediyorlar. Ve bu milyoner ve milyarderlere vergi reformu adı altında para üstüne para hediye ediyorlar. Bu parayla zenginler sınıfı, servetlerinin etrafında yüksek duvarlar örerek, diğerlerini, yoksulları dışarıda bırakıyorlar yani cehenneme gönderiyorlar. 

Eğer kendimizi başlangıçta metafor olarak ifade edilen uçaktaki yolcular arasında görüyorsak, bilmeliyiz ki aramızda güvenli paraşütlerle donatılmış olsalar bile zengin yolcular bulunmuyor. 

Hayır, onlarla aynı uçakta değiliz, onlar kendi uçaklarıyla yolculuk ediyorlar. Çünkü kendilerini çökmekte olan imparatorluktan ölmeden kurtulmaya hazırlıyorlar.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...