14 Ekim 2017 00:54

Türkiye'yi diktatörlük ve soygunla suçlayacaklarmış...

Türkiye'yi diktatörlük ve soygunla suçlayacaklarmış...

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Sanki öyle değil de, dünyanın en demokratik, en adil ülkesi...

ABD’nin vize darbesiyle şok oldular. Oysa, sözcüleri ve yandaş medyaları son ABD ziyaretini nasıl da övmüş, “Hiç bu kadar yakın olmamıştık” diye sunmuştu.

Şimdi korku sardı... 

“Türkiye’yi, diktatörlük, soygun ve teröre destek vermekle, kara para cenneti olmakla suçlayacaklar” diyor Abdurrahman Dilipak.

Sanki baştaki, 16 yıldır olmadık suçlar günahlar işlemiş bir iktidar değil de, bir melek!

Yandaş Dilipak, uyarıyor.

“Sen, belediye başkanlarıyla, il, ilçe başkanlarıyla uğraşırken, altın oyuluyor, ayağın kaydırılıyor, dış güçler yeni bir darbe tezgahlıyor...”

Akit’teki köşesinde Hükümeti uyaran bu kapsamlı yazılar yazıp duruyor.

Bu defa, Boko Haram’a silah sevkiyatı konuşuluyormuş, bir çok ırkçı, faşist, selefi örgütlere sunulan silah ve karanlık ilişkiler gündemdeymiş...

“Libya’da savcılık, büyük çoğunluğu Türkiye ve Katar’da bulunduğu ileri sürülen 826 kişi hakkında tutuklama kararı verdi. Bunların arkası gelecek. Bu başlık altında oluşturulan 5 bin sayfalık dosya 5 yıldır masalarında bekliyor. Yurt içi ve yurt dışından telefon kayıtları, videolar, hacklenen e-mail dosyaları, server’ler..

Sadece AK Parti, bazı bakanlıklar ve resmi kurumlar yok bu dosyalarda, bazı şirketler, patronlar, gazeteciler, bürokratlar, STK’ler, herkes var.”

Ancak o, yani Dilipak, gerçekleri çarpıtarak, sanki AKP sütten çıkmış ak kaşıkmış da,  dış güçler onun başına belalar sarıyormuş gibi davranıyor.

Oysa “dış güçler”in oyununa gerek yok....

AKP’nin içeride ve dışarıda işlediği suçlar, kabaran suç dosyası artık örtbas edilecek gibi değil.

Vicdan sahibi herkesin rahatlıkla görebileceği kadar açık seçik suçlar işlendi, işlenmeye devam ediliyor. 

Dilipak, devamla; “Senaryo netleşiyor. Türkiye’yi, diktatörlük, soygun ve teröre destek vermekle, kara para cenneti olmakla suçlayacaklar” diyor.

Bu iktidar için daha çok şey söylenebilir.

Bunun için senaryoya da gerek yok.

Neler... Neler...

Önüne, arkasına, yanına yöresine, başını kaldırıp sağına soluna, güneyine, kuzeyine, doğusuna, batısına bakan herkes, AKP’nin 16 yıl boyunca suç işlediğini görecektir.

Bak, Ankara Katliamı’nın üzerinden iki yıl geçti... 102 can... Yüzlerce yaralı...

Milyonlarca yüreği yaralı... AKP iktidarıdır, bu acıları yaşatan.

İktidar katliama giden koşulların yaratıcısı, sorumlusudur.

IŞİD ile içine girdiği ilişkilerin üzerini hiç bir karanlık örtü örtemez, iktidarınızın kirini dünyanın sabunuyla bile temizleyemezsiniz.

IŞİD’in, Diyarbakır, Suruç, Antep, İstanbul, Bursa...onca katliamının sorumlusu bu iktidar değil de kim?

SOMA; Ermenek, Şırnak, Cizre, Sur... Kadın cinayetleri, çocuk ölümleri, tecavüzler... İktidarınızda neler... Neler... 

Bilincimiz bir yana, belgeler, bilgiler, kanıtlar her şeyi gösteriyor.

2. yılında katliamı anmak isteyenlere saldırmak da senin AKP’nin icraatlarındandır.

7 Haziran seçimlerinin iptali ve 1 Kasım’da tek başına iktidar olmanın bedelidir o katliamlar, halklara yaşatılan acılar...

İktidar uğruna önü açılan, yol verilen, gerçekleşmesine koşul yaratılan onca katliamın sorumluluğundan hiç bir biçimde kurtulamazsınız.

Bu insanlık suçları bu iktidarın boynundadır...

Dilipak, Hükümeti uyarıyor; “Türkiye’yi, diktatörlük, soygun ve teröre destek vermekle, kara para cenneti olmakla suçlayacaklar.”

Çabası gerçeği gizlemek. AKP iktidarının yaptıklarını, dış güçlerinin suçlamasıymış gibi göstermek istiyor. “Senaryo netleşiyor” diyor, “Türkiye’yi, diktatörlük, soygun ve teröre destek vermekle, kara para cenneti olmakla suçlayacaklar.” Tepe tepe darbe girişimini kullandılar, kullanmak istiyorlar.

Oysa 16 yıllık AKP iktidarı, tüm icraatlarıyla göz önündedir.

İç ve dış... Her yerde görülen, yasama, yargı, yürütmenin berhava edilip, iktidarın her yanıyla suç işleyen bir makineye dönüştüğüdür.

Soygun, rüşvet, yolsuzluk ve hırsızlık...

Senaryoya falan gerek yok.    

Dış güçlere, yani emperyalizme, onların darbesine de karşı olan bizleriz, yani Türkiye’nin işçi ve emekçileri, ezilen ve sömürülen halkları...

Kimse, AKP’yi masum ve dış güçlerin hedefi gibi göstermeye kalkmasın... En büyük iş birlikçidir o...

Emperyalizme uşaklıkta sınır tanımayanların, pis politikalarını örtmek için uydurdukları, uyduracakları oyunlara, onların, ırkçı, faşist hesaplarına kimse kanmayacaktır.

AKP ve yandaşları, diktatörlük heveslileri, soygunda yarışanları, uluslararası ırkçı, faşist, selefi teröre destek vermekte bir an olsun geri durmayanları, onca karanlık işe imza atanları aklamak kolay değil. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...