24 Ağustos 2017 06:03

Rektörün raconu

Rektörün raconu

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Bir açık oturumda, biyoloji öğrenimi görmüş, konusunda doktora(?) yapmış, profesör unvanlı bir dekan, evrim konusu tartışılırken, “Bizim hedefimiz maneviyatı ve inancı tam, yaradılışa inanan muhafazakar gençler yetiştirmektir” gibi bir şeyler yumurtlayarak raconunu kesmiş, bilime virgül atmış, Atatürkçü gençler yetiştireceğiz diye diye, sakallı, çekiçli heykel kırıcılar yetiştiren 12 Eylül generallerinin bile mezarlarında ters dönmesine sebep olmuştu.
Önce iyi bir propoganda malzemesi olabileceği düşünülen Nobel ödüllü bilim adamımızın malum liselerden mezun olmadığı, biyoloji profesörü maneviyatçı dekan gibi düşünmeyip “Evrim bir gerçek” dediği, kaza ile daha da yanlış(?) şeyler söyleyip imaj bozacağı anlaşılınca, hele bir de sık sık “Atatürk” demesi görülünce üstü çizilmiş, adı anılmaz olmuştu.    
Örnek çok ama vermek bir işe yaramıyor. Gizli(?) bir el ülkemizin içini boşaltmaya, evrim yerine cihadı öğreterek üçüncü dünya ülkesinde kontrol edeceği bir iktidarı sağlamlaştırmaya, bilimde, sanatta kurumlarımızı, sokaklarımızı, ormanlarımızı, düşünen, üreten ama biat etmeyen özgür insanlardan  kurtarmaya girişmiş. Şimdi kantarın topuzu iyice kaçtı. Sonunda bir üniversite rektörü malumu ilan ederek, “Bu şehirde AK Parti benden sorulur, ben ne dersem o olur” diyerek raconunu kesti, bilime son noktayı koydu.
Şimdi merak ediyorum, racon üstüne racon kesilecek mi? Bir muktedir çıkıp, “Eyyy hoca, sana ne partiden. Sen uzmanı olduğun işlerle uğraş, üniversiteni adaletle yönet, işi ehline ver. Kampusuna dön” diyecek mi? Aradan epey zaman geçti ama ne YÖK’ten, ne daha yukarılardan ses yok.
Rektör haklı galiba.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa