12 Haziran 2017 20:10

CHP'den önemli bir adım

CHP'den önemli bir adım

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir CHP heyeti, geçen hafta sonunda HDP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Heyette Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, parti sözcüsü Bülent Tezcan ve Genel Başkan Başdanışmanı Cemil Erhan yer alıyordu. Ev sahibi olarak Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay, TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, HDP Sözcüsü Osman Baydemir ve MYK üyesi Fatma Kurtulan konuk etti CHP’lileri.  

 Gazetelerden edindiğimiz bilgilere göre, CHP ve HDP kurulları arasındaki görüşmeler bir saati aşmış, ağırlıklı konu olarak tutuklu milletvekillerinin durumu ile 16 Nisan Referandumu’nun sonuçları ele alınmıştı. 

Bu görüş alışverişinde HDP heyeti, referandumun ardından toplumda “evet” ya da “hayır” üzerinden hareket etmek yerine, “evet” oyu verenlerden demokratik değerlere inancı olanları da içerecek bir “Demokrasi Bloku”nun üzerinden hareket edilmesinin daha sonuç alıcı olacağını dile getirmişti. Kılıçdaroğlu’nun görüşlerini ise basınımız şöyle özetlemişti:

“20 Temmuzda yapılan bir OHAL darbesiydi. Demokrasi, bütün boyutlarıyla ortadan kaldırıldı. Referanduma böyle bir iklimde gittik. Bütün devlet baskılarına rağmen, toplumun en az yüzde 50’si demokrasiden yana tercih yaptı ve HAYIR dedi. Dolayısıyla esas referandum 2019’da yapılacaktır. Türkiye’nin temel sorunları, demokrasi ortak paydasında buluşmakla çözülebilir.”

Gazetelere göre, görüşme sırasında Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selâhattin Demirtaş’ın durumunu sormuş ve “Onunla görüşmek üzere vekil arkadaşları göndereceği”ni söylemişti. Bunun üzerine HDP heyetinden bir sözcü, “Demirtaş’ı sizin ziyaret etmeniz daha anlamlı olur” demişti. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa