10 Şubat 2017 00:53

‘Hayır’ diyenlere yönelik saldırıların çetelesi

‘Hayır’ diyenlere yönelik saldırıların çetelesi

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Siyasi Haber web sitesi “hayır” kampanyası yürütenlere yönelik 18 günde yapılan sözlü, yazılı ve fiziki saldırıları derlemiş, sıraya koymuş. Yapılan çeteleye göre 18 günde 19 saldırı ile karşılaşan “hayır”cıların durumu Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’a soruldu. Kurtulmuş bu soru karşısında, “Oldukça demokratik ve şeffaf bir referandum süreci”nin olduğunu söyledi. 

Peki, gerçek böyle mi şöyle bir bakalım yapılan derlemeye;

1) 18 Ocak’ta Hatay’da aralarında HDP, SYKP, SODAP, Eğitim Sen ve EMEP üye ve yöneticilerinin bulunduğu, “hayır” kampanyası yürüten 36 kişi sabah baskınıyla gözaltına alındı.

2) 25 Ocak’ta “hayır” çağrısı yapan Kamu-Sen Genel Merkezine 25 kişilik bir grup saldırdı. Konfederasyon binasını basan grup Kamu-Sen Genel Başkanı  İsmail Koncuk’un istifasını istedi.

3) 26 Ocak’ta İstanbul Maltepe’de “hayır” çalışması yapan gençler silahlı saldırıya uğradı. Bir kişi yaralandı.

4) 27 Ocak’ta Suç Örgütü Lideri Sedat Peker “hayır” diyenleri tehdit etti: “Sokağa çıkan olursa onları sokakta bekliyor olacağız!”

5) 29 Ocak’ta Saray’daki toplantılara gitmeyen Beyoğlu Kamer Hatun Muhtarı, ‘Devlet büyüklerine hakaret’ten tutuklandı

6) 29 Ocak’ta Bursa’da, referandumda “hayır” oyu vereceğini söyleyen esnaf “muhbir vatandaş” tarafından şikayet edildi, esnaf gözaltına alındı.

7) 31 Ocak’ta CHP PM Üyesi Sera Kadıgil, attığı tweetlerden dolayı gözaltına alındı.

8) 31 Ocak’ta Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Malatya İl Seçim Müdürü Gürsel Dursun, kişisel Facebook hesabında “Kılıçdaroğlu’nun başı için evet” yazılı bir mesaj paylaştı.

9) 3 Şubat’ta Antalya’da “hayır” afişi yapan 3 kişi gözaltına alındı. Aynı gün IŞİD propagandasından gözaltına alınan 9 kişi serbest bırakıldı. Şüphelilerin, örgütün Suriye ve Irak’taki diğer örgüt üyeleriyle de sık sık temasa geçtikleri iddia edildi.

10) 3 Şubat’ta Barış Manço’nun ölüm yıl dönümünde “hayır” şarkısını isteyen dinleyicinin isteği “Biz o toplara girmeyelim şimdi” denilerek reddedildi.

11) 3 Şubat’ta Başbakan Binali Yıldırım, “Rejimin değiştiği yok, değişen değişimin ta kendisi, değişime direnenler yok olacak” dedi.

12) 3 Şubat’ta Ümraniye Modoko Camii İmamı Hüseyin Güleç, verdiği cuma vaazında ‘Başkanlık sistemine hayır’ diyenleri gafillikle suçladı, AKP’nin icraatlarını sayarak “evet” propagandası yaptı.

13) 3 Şubat’ta Düzce’de, ellerinde tabanca ile çektirdikleri fotoğrafı, “Başkanlık sistemine hayır diyenleri tıpkı 15 Temmuz gibi sokaklarda bekliyor olacağız” notuyla sosyal medyada paylaşan 19 yaşındaki S.A. ve 17 yaşındaki G.E. nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

14) 4 Şubat’ta Kadıköy Bahariye’de başkanlık anayasasına ilişkin referandumda “hayır” çağrısı yapanlara polis silah çekerek saldırdı. Saldırıda 3 kişi gözaltına alındı.

15) 5 Şubat’ta “hayır” pankartı asılan SYKP Sultangazi bürosuna polis saldırdı ve SYKP üyesine silah doğrulttu.

16) Misvak Dergisi, yayımladığı bir karikatürde “hayır” diyenlere şeytan göndermesi yaptı. 

17) Başbakan Binali Yıldırım, “hayır” diyenleri “Teröre destek vermekle” suçladı.

18) “Hayır” oyu vereceğini açıklayan onlarca MHP il ve ilçe yöneticisi, MHP tarafından tasfiye edildi

19) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Dikkat ederseniz hayırcılar milletten korkanlardır” dedi.

20) Yandaş Yeni Akit Gazetesi, Meltem Cumbul’un “hayır” açıklamalarını, “Meltem Cumbul’dan hayır provokasyonu” şeklinde verdi.

Bir de benim yaşadığım bir olay var ki konuşmacı olduğum Sultangazi’deki STK’lerin Tokat Zile Kervansaray Köyü Derneğinde yapacağı “Hayır forumu”, polis tarafından izin alınmadığı gerekçesiyle engellendi ve polis derneği KHK ile kapattıracağı tehdidinde bulundu. 

Bu çeteleyi düzenli olarak güncelleyip kamuoyu ile paylaşmak ve sahte demokratların yüzüne çarpmak gerekir. Onlarda kızaracak bir yüz olmayacaksa bile biz tarihe notumuzu düşelim, belki çocukları, torunları okuyup onların adına utanır ve onların adına özür dilerler. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...