27 Ekim 2016 00:50

Sokak

Sokak

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Zamanın Başbakanı Süleyman Demirel sokaklarda gösteri yürüyüşü yapan sol guruplar için “Yürüsünler. Yürümekle yollar aşınmaz” demişti. Gücünün doruğundaki o günün Demirel’i, sol hareketi küçümseyen Demirel, gün geldi “Bir darbe ile daha karşılaşırsa muhtemelen komünist olur” noktasına geldi. 

Zamanın güçlü emniyetçisi Mehmet Ağar hep faili meçhullerle, solcu bilinen insanlara yaptığı baskı ve zulümlerle anılırken gün geldi “Aslında Komünist Partililer iyi insanlardı” demek durumunda kaldı.

“Hata yapmışız” diyen örneklerle dolu siyasi tarihimiz. Sadece bizim değil tüm dünya tarihi “Hata yapmışız” diyen siyasetçilerle dolu. İktidardayken her pisliği yapan, sermayenin, emperyalizmin uşaklığını sırf elde ettikleri küçük menfaatleri için gönüllü olarak yerine getiren, menfaat zincirinde bulundukları aşağılık seviyeyi korumak için kimsenin gözünün yaşına bakmayan insan müsveddeleri, iktidar güçlerini kaybedip, o bir zamanlar aşağıladıkları, küçümsedikleri halkın arasına katıldıklarında tövbekar oluyor, af diliyor, “Hata yapmışız” diyorlar.

Ve bu sistem hiç değişmeden bu şekilde devam ediyor. Halen iktidarda bulunanlar ağabeylerinden de ders almadan aynı duymazlık ve hırs ile ülkeyi yaşanmaz duruma getirdiler. Bir yanda ülke, yavaş yavaş, iktidarların göz yummasıyla FETÖ’cüleşmiş insanların uzaklaştırılmaları ile oluşan boşluğu doldurmaya çalışıyor. Çoğu yüksek öğrenim görmüş beyin kaybı büyük boyutlarda. Diğer yanda ülke iç savaşın eşiğine gelmiş. Ne Yugoslavya’dan, ne Çekoslovakya’dan ders çıkarılmıyor. Onlarca halkı barış içerisinde bir arada yaşatmayı becermiş sosyalist örneklerden ders çıkaran yok. Yirmi birinci yüzyılda artık hiçbir insan baskı altında yaşamayı kabul etmeyecek. Halklar arasında barışın en büyük düşmanı emperyalizm. Ama emperyalizm dediğimiz soyut bir şey değil. Ete kemiğe bürünmüş hali ile bizi yönetiyor. Bazen hukuksuz bir yasa, bazen acımasız bir cop, bazen gözü dönmüş bir TOMA, bazen sokaklarda devşirilmiş maganda sürüsü, bazen “Vatan kurtarıyorum” ruh hali ile aslında vatanın bölünmesine hizmet eden bir polis müdürü olarak günümüzün her anında karşımızda. Ve bugün bu sistemin başında bulunanlar gün gelip “Hata yapmışız” diyecekler. “Kullanıldık. Sermaye aktarımını sağladık ve tuvalet kağıdı gibi çöpe atıldık” diyecekler. Af dileyecekler.          

Kabul etmiyoruz. 

Sebep oldukları, bizzat işledikleri cinayetlerin, yıkımların hesabını bağımsız yargı önünde verip, bedelini ödemedikçe bu fırsatçıların, kan emicilerin af dilemelerini kabul etmiyoruz. 

Yürümekle aşınmaz dedikleri sokaklar tankları, uçakları, bombaları durdurdu. İnsan aklı halka saldıran emperyalizmin tüm silahlarını durduracak. Zafer barışın, insanlığın, kardeşliğin olacak. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...