26 Ekim 2016 01:00

5 soruda NBA'de yeni sezon

5 soruda NBA'de yeni sezon

Fotoğraf: Envato

Paylaş

NBA’de yeni sezon siz bu yazıyı okuduğunuz sıralarda başlamış olacak. Cleveland Cavaliers’ın 3-1’den geri dönerek kentin 52 yıllık şampiyonluk hasretini dindirdiği, Golden State Warriors’ın varolan en dokunulmaz rekorlardan biri olduğu düşünülen normal sezon galibiyet rekorunu kırdığı “mucize”lerle dolu bir yılın ardından yeni sezonun işi hiç de kolay olmayacak. Ancak 5 soruya yanıt bulmaya çalışarak 2016/17’de bizleri nelerin beklediğini özetlemeye çalışalım.
1-En çok gelişme kaydeden oyuncu kim olur?
Kentucky’de John Calipari’nin şampiyon olamayarak herkesi şaşırtan ‘müfreze’sinde 1 yıl geçirdikten sonra lige gelen 1996 doğumlu Devin Booker, Phoenix Suns’la geçtiğimiz yılın 2. yarısındaki performansıyla önemli bir skorer olabileceğinin sinyallerini vermişti. Şimdi herkes, bu atletik, şutör, kendi yaratıp bitirebilen hücum silahının yaz ligi ve sezon öncesi kampında da sürdürdüğü formunu lige taşımasını bekliyor. Beklentileri karşılarsa bu yıl olmasa da önümüzdeki sezon All-Star seçilecek seviyeye gelebilir.
2-En iyi çaylak hangisi?
Ben Simmons’ın sakatlığı herkes için büyük bir hayal kırıklığı oldu ve bu sorunun yanıtını da değiştirdi. Philadelphia 76’ers’ta 2 sezonu sakatlıklar sebebiyle parkeye adım atamadan geçiren Joel Embiid, New Orleans Pelicans’ta Buddy Hield, Minnesota Timberwolves’ta Kris Dunn, bu paye için en çok adı geçen isimler. Phoenix Suns’tan Marquese Chriss ve Memphis Grizzlies’tan Troy Williams da görmezden gelinemeyecek bir hazırlık dönemi geçirdi. Los Angeles Lakers’tan Brandon Ingram önemli bir potansiyele sahip olsa da ilk sezonu için işi zor olabilir. Tercih mi? Diğerleri kadar skorer olmayacağı için ödülü kazanamayabilir ama Kris Dunn. Dunn’ın performansı Ricky Rubio’nun T-Wolves döneminin de sonuna yani takas edilmesine işaret edebilir.
3-En iyi savunmacı ödülünü kim alır?
Kawhi Leonard’ın 2 yıldır layık görüldüğü ‘En iyi savunmacı’ ödülü bu yıl San Antonio Spurs’un bu alanda yaşaması muhtemel kısmi düşüş ve Utah Jazz’ın harika bir savunma takımı potansiyeline sahip olması sebebiyle el değiştirebilir. Koç Quin Snyder’in ligin elitleri arasına sokmak istediği Jazz, Joe Johnson, Boris Diaw, George Hill gibi takviyelerle hücumuyla da daha komple bir takım haline gelebilir. Bu takımın savunmada en çok öne çıkan ismi, dolayısıyla ödüle en yakın ismi de Fransız Pivot Rudy Gobert.
4-Normal sezonun ‘En Değerli Oyuncusu’ ödülünü kim kazanır?
Normal sezonda en iyi performansı Golden State Warriors’ın sergileyeceğini tahmin ediyorum. Ancak Stephen Curry ve Kevin Durant bir aradayken, MVP için Warriors’ın yine 70’in üzerinde galibiyet alması gerekiyor ki bu, Warriors için bile kolay değil. Cleveland Cavaliers’ın konferansını lider tamamlayacağını ancak 32’sine yaklaşan LeBron James’in Play-Off’u düşünerek kendisini fazla zorlamayacağını düşünüyorum. Dolayısıyla bu sezon MVP için ya Batı 2.sine ya da takımı elit olmasa da olağanüstü bir bireysel performans göstermesi muhtemel isimlere bakmamız gerekiyor. Burada da Spurs’ten Kawhi Leonard, Thunder’dan Russell Westbrook ve Rockets’tan James Harden öne çıkıyor. Harden ve Westbrook’un her gece triple-double’ı zorlayacağı, Spurs’ün istediği hücum ritmini yakalarsa absürt galibiyet serileri yakalayabileceği senaryolardan bahsediyoruz. Gönlüm Westbrook, oyum Kawhi Leonard’dan yana.
5-Şampiyon kim olur?
Geçtiğimiz sezon LeBron James ve Cavs’e karşı Golden State Warriors’ın kazanacağını söyledim ve favori oyuncum olan James bana güzel bir ders verdi. Ama ben galiba bu dersi çok iyi alamadım. Takım kimyasında Draymond Green eksenli bir felaket yaşanmazsa, geçtiğimiz yılki hatalarını tekrar etmeyeceğini düşündüğüm ‘Süper takım’ Warriors, finalde Cavs’i 4-2 yenerek şampiyonluğa ulaşır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...