05 Ekim 2016 01:00

Hukuksuzluk normalleşti

Hukuksuzluk normalleşti

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Dün Hayatın Sesi TV’ye de mühür vurdular. Gerekçe 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin bir maddesi. 
Kanun hükmünde kararname niye çıkarılıyor? Darbe girişimi sonrası FETÖ’nün muhtemel yeni kalkışmasının önlenmesi. 
Hayatın Sesi TV, imc TV, Yön Radyo, TV 10 vb.nin FETÖ ile bir ilişkisi var mı? Yok.
Kanun hükmünde kararnamelerin en kısa zamanda TBMM’ye götürülüp onaylanması gerekmiyor mu Anayasaya göre? Gerekiyor. 
AKP, KHK’leri TBMM’ye onaylanması için götürüyor mu? Götürmüyor.
KHK ile atılan adımlar OHAL süresini kapsayan nitelikte değil. Hayatın Sesi TV’yi mühürlüyorlar, bir süre sonra maliye geliyor. Mal tespiti yapıyor. TV’yi OHAL (Bir gün kalkarsa) kalktıktan sonra çalışamaz hale getirmeye çalışıyorlar. Daha önce el koyup batırdıkları gazeteler, TV’ler gibi. 
Açıktır ki, 15 Temmuz’dan bu yana bir darbe yaşanıyor. AKP Darbesi. KHK’ler ve fiili durumlar ile tek adam diktatörlüğünü adım adım kuruyorlar. Yapılanların FETÖ tehdidini önleme ile ilgisi yok.
CHP bekliyor. Ne için bekliyor bilemiyoruz. Belki bir bildiği vardır. Ya da Aziz Nesin hikayesinde olduğu gibi “Du’bakim no’lcak?” diye bekliyor.
CHP dışındaki muhalefet dağınık. Bir türlü birleşemiyor. İstanbul kuşatmasından tartışan papazlar gibi, anlamsız tartışmalarla gün geçiriyorlar. 
İlerici, laik, demokrat denilen kesimden bazıları kurtuluşu yurt dışına kapağı atmakta buluyor. 
Hayatın Sesi TV ve imc TV kapatılırken Cumhuriyet gazetesi üzerinde planlar yapılıyor. Yakında Cumhuriyet, Birgün ve Evrensel’e de gelebilirler. 
Sadece yandaş medya ortada kalınca halka gerçekleri aktarma olanakları iyice kısıtlanacak. Sosyal medya elbette önemli bir araç ama halkın geniş bir kesimi sosyal medyayı kullanmıyor. Daha çok gençlerle sınırlı bir alan. 
Tek adam diktatörlüğünü durdurmak için harekete geçmediğimiz her gün, mücadelenin başarıya ulaşmasını daha da güçleştirecek. 
AKP, daha önce onlarca diktatör tarafından uygulanmış yöntemleri uyguluyor birer birer. Bunun sonu nereye varacak diye merak etmek anlamsız. O sona varıldığında bir şeyler yapabilecek gücü çok fazla olmayacak demokrasi güçlerinin. 
Tek yol, demokrasi güçlerinin AKP darbesini boşa çıkarmak için, tek adam diktatörlüğüne yol vermemek için demokrasi mücadelesini yükseltmesi. Çok geç olmadan.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...