11 Eylül 2016 00:04

Kaos müdürleri

Kaos müdürleri

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Yeni Amerikan medyası her zamanki görevini yapmaktan sıkılmış olacak ki yeni bir haber tarzına başladı: Dedikoduları haber yapma ve boş tartışmaları başlatma. Normalde medyayı temsil eden konuşan kafa simgesi yerine konuşan kafaları getirdiler. Çok ağızla daha çok saçmalıyorlar. Ama hepsi bu değil, başka yeni numaralar da var, seçim kampanyalarının doğrudan yürütülmesi.

En son ne zaman “A adayı, X seçmeni memnun etmek için ne yapıyor?” sorusunu duydunuz? Hey neler oluyor? ‘Şu oldu’, ‘bu oldu’ya ne oldu? Ya da ‘bu olay, şu yüzden oldu’ya ne oldu. Haberler boş konular hakkında sonu gelmez lakırdılara, insanların hisleri hakkında ya da hangi cihaza sahip olunması gerektiği hakkında ya da Hollywood dedikoduları hakkında ya da İngiltere prensesinin ne giydiği hakkında enstantanelere dönüştü.

Mantıksızca, kafa karıştırıcı… Her gün, her saat girilen ‘son dakika haberleri’… Yalnızca ‘haber’ yetmiyor mu? Bugünlerde haber izlemek ya da dinlemek benim için ıstırap verici bir hale geldi. Bolca kakofoni, azıcık haber... 310 milyonluk bir ulustan bahsediyoruz, bu anlatılacak haddinden fazla hikaye var demektir. Anlatın o zaman!

Dünyada 7 milyar insan var, bu haddinden fazla hikaye var demektir. ABD’de 2 milyon mahpus var, bu haddinden fazla hikaye var demektir. Anlatın o zaman!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...