19 Ağustos 2016 01:00

Tüm yapılar ve sınavlar şaibeli: Siyasiler, NATO ve CIA soruşturmaya dahil edilmeli

Tüm yapılar ve sınavlar şaibeli: Siyasiler, NATO ve CIA soruşturmaya dahil edilmeli

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Propaganda: AKP ve Erdoğan ak pak, NATO ak pak, geriye kalan herkes suçlu
AKP, Erdoğan, Gül, Davutoğlu… ana sorumlular temizse, tüm bu yaşananlardan kim sorumlu?
Bugüne gelinmesinde tüm bu yüksek mahkeme üyelerini, valileri, hakimleri, YÖK başkanlarını ve üyelerini, ÖSYM başkanlarını, kurul üyelerini, TÜBİTAK’ı, TÜBA’yı, generalleri, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarını, savcıları... bir gecede tüm okul müdürlerini görevden alıp yüzde 90’ını partiden-Eğitim Bir-Sen’den atayan, neredeyse taşeronda çalışan zavallı işçilere kadar tüm bu personelin buralara getirilmesi, atanması, yükseltilmesinden kim sorumlu? Cumhurbaşkanı sorumlu değilse (çoğu üst bürokrat atamasında, YÖK’te, Danıştay’da, Yargıtay’da doğrudan yetkili, Valiler vb. üçlü kararname ile atanıyor), icranın-yürütmenin başı Başbakanlar, Bakanlar, hükümet sorumlu değilse, yönetici parti AKP sorumlu değilse Allah aşkına biri çıkıp söylesin, bu darbeciler, cemaatçiler, şu cemaat bu cemaattekiler haksız şekilde buralara nasıl geldi? Bundan kim sorumlu?
Bugünkü hemen bütün üst düzey valileri, generalleri ve bürokratları atayan AKP ve Erdoğan ak paksa, Eğitim Sen mi, komünistler mi, M. Kemal mi tüm bu yaşananların siyasi sorumlusu?
Paralel kimin paraleli, kimin ortağı idi?
Bu iş böyle çözülmez, önce sorumluluk paylaşımını doğru yapalım ki, bundan sonra güven içinde yol alınabilsin.

Sınavlar şaibeli: 1980’li yıllara kadar geri gidebilir, 1990’lardan bu yana tüm sınavlar incelenmeli
12 Eylül’de İslâm’ın şartlarını sorarak polis alanlar bundan sorumlu değil mi?
Daha Gürüz dönemindeki (1990’lardaki) doçentlik dil sınavlarından (Gürüz açıkça sınav yolsuzluğu tespit ettiklerini kendileri ifade etmişti), ÖSYM’den, TUS’tan, KPSS’lerden, ÜDS-KPDS’lerden, ki bunların hepsi ayrı ayrı tekrar araştırılmalı, acaba kimler sorumlu? LYS-YGS’lerdeki yolsuzluklardan kimler sorumlu?
Tüm kamuoyu biliyor. Sadece 2011 YGS skandalı 2 milyon genci etkiledi. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ne yaptı? En iyi üniversite ve programlara, hukuklara, tıplara, Boğaziçi’ye, ODTÜ’ye, Galatasaray’a acaba çocukların kaçı haklı kaçı haksız yerleştirildi?
Sadece askeri okullar değil, polis kolejleri değil, tüm sınavlar gözden geçirilmeli. Mevcut sorumluları cezalandırılmalı, siyasi sorumluları özeleştirisini yapmalı ve bir daha tekrarlanmayacak şekilde tedbirleri alınmalıdır.

Fethullah Gülen veya Soros bu kadar kaydı ve böyle bir darbeyi yapamaz, derin NATO, CIA yapabilir
Bu darbe girişimi, bu kadrolaşma, bu sınav ve mahkeme yolsuzluklarının tümünde cemaatin açık rolü olduğu iddiası yerinde ama çok yetersiz. Bu kadar kaydı Fethullah Gülen’in organize etme, yaptırma, kasetleri toplama, çözme, emirler verme, harekete geçme gücü var mı?
Bunun için günde 24 saat değil bin yıl, on bin yıl yetmez.
Ama CIA gibi örgütler, derin NATO, gladyo türü örgütlenmeler bunu başarabilir.
Fethullah açık bir vitrin ve yol yöntemdir ancak darbenin tümden ona yıkılması işin kandırmacasıdır.

Cambazları dahil edelim, dahası altında imzası olanlara, AKP’deki sorumlulara, ABD’ye, CIA’ya dava açacak anayiğit savcılar nerede
Eğer Erdoğan’ın ikide bir bağıra çağıra söylediği gibi, bunun arkasında “uluslararası güçler varsa”,  darbe darbe olmayı çok aşan bir işgal planının da parçası ise, savcılar-mahkemeler-MİT ne güne duruyor, meclis araştırma komisyonları ne güne duruyor, derhal NATO, CIA, AB, ABD… “dış mihraklar” ve resmi-siyasi bağlantıları ile ilgili de soruşturmalar başlatılmalı; anayiğit savcılar çıkıp iç dış tüm mihraklar, sorumlular, siyasiler hakkında da davalar açmalıdır.
Askeri lise öğrencilerine kadar dava açılırken ana sorumlular nerede? Eğer bu darbeden bir ders çıkarılacaksa, önemli olan bunun yapısal ayaklarının, uluslararası ayaklarının, ekonomi politik ayaklarının ve sorumlularının açığa çıkarılması olacaktır.
Demokrasi ve özgürlükler boş nutuklar veya BOP eş başkanlığı, paralelle iktidar ortaklığından çıkmaz, hak ve özgürlüklerin savunulmasından çıkar.
Geriye boş propaganda teknikleri kalır ki, bir dahakine artık darbe değil, daha kötü iç çatışmalarla, işgallerle karşı karşıya kalınma durumuna gelinir.
Dileğim ve duam Allah’ın göstermemesi yönünde ama bu yapılarla ve bu kafalarla daha çok darbe yeriz, hatta işgal yeriz.
Herkes ak pak, başkanlar bakanlar, imam hatipler, tarikatlar ak pak, askeri lise öğrencileri suçlu.
Devrimler yakındır

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...