19 Haziran 2016 00:00

Aşkın ortasında kitlesel katliam

Aşkın ortasında kitlesel katliam

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Amerika’nın tatlı uykusuna kabus gibi bir vahşet, katliam girdi ama bu bir rüya değil. Genç bir Müslüman Amerikan Orlando Florida’da bir gey kulübe girdi ve ortalığı bir can pazarına çevirdi. Sonuçta 50 kişi öldü ve 53 kişi ağır yaralandı.

Daha yerdeki kan temizlenmeden bir Amerikan demagogu, adı çıkmış bir başkan adayı katliamı kendi Müslüman düşmanı söylemini haklı çıkarmak için kullanmaya başladı. İroni şu ki katliamdan saatler önce çok sayıda Amerikan, siyah, beyaz, Yahudi, Hristiyan, gey, heteroseksüel, yerliler ve Araplar Amerika’nın en çok bilinen ve sevilen Müslümanı’nın arkasından, Şeyh Muhammed Ali’nin arkasından ağlıyorlardı.

Müslümanların kutsal ramazan ayında gerçekleşen bu her iki olay Amerika ve insan türü için çok şey anlatıyor. İslami hadislere göre ramazanda savaşmak Müslümanlara yasaklanmıştır. Burası Amerika ve iki Amerika doğumlu Müslüman’a ev sahipliği yapıyor.
Biri Afrikalı kölelerin torunu, diğeri ise Afgan göçmenlerin çocuğu. Biri cesareti, özgürlüğe adalete, sevgiye bağlılığı ve tüm insanlığa merhametiyle yıllar boyu hatırlanacak. Diğeri isminden çok kurbanlarının sayısıyla… Birinin ismi tüm insanlık için dua olacak, diğerininki bir lanete dönüşecek.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...