06 Mayıs 2016 00:50

Denizlerden nice mayıslara …

Denizlerden nice mayıslara …

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Bu gün 6 Mayıs. Denizler akıyor takvimlerde. Abileri Halit Çelenk’i de yanlarına alarak. Mayıs ayı geldiğinde içimiz bir tuhaf olur. Yapraklarımız açmadan, dallarımız kesilmiş budanmışızdır mayısta. Ama öz su yürümüştür bir kez, filizlenip meyveye durmuştur dallar. Bir o kadar da toprağın altına kök salmıştır mayıs. 

Mayısı beklemiş, tam zamanını kollamıştı Halit Abi, Denizlerin katledildiği günü nispet yapar gibi cellatlara. Deniz, Yusuf, Hüseyin birer fidandılar, Halit Abi ile artık  bir de çınarımız oldu. Halit Çelenk mücadelesiyle miras bıraktı bizlere geleceği. Her 6 Mayıs’ta Denizlerle birlikte artık onu da anacağız büyük bir onurla…

1 Mayıs, 6 Mayıs, 8 Mayıs, 18 Mayıs tarihleri yani Enternasyonal işçi bayramından Denizlere, faşizmin dünya halkları tarafından yenilerek kızıl bayrağın Berlin’e göklerine çekilmesi ve İbrahim Kaypakkaya’ya tarihselleşmiş tarihler hep mayısta. 

Ne Denizleri ne de Halit Abi’yi ne de İbo’yu anlatmaya gerek yok. Bu satırları okuyanlar zaten tanıyor onları. Sizler anlatın, çocuklarınıza, dostlarınıza, eşinize, komşunuza ve işçilere…

Sizler anlatın küçücük vücutlardaki kocaman isyan ruhunu. Sizler anlatın direnişin, cesaretin  ve mücadelenin önderlerini… Sizler anlatın onlardan alınan mirasla yeni destanları yazanları…

Hak mücadelesinde haklının yanında olmanın onurunu yaşamak böyle olur deyin. Onları katledenler ve bu emri uygulatanları artık kimse tanımıyor. Ama Denizler her gün daha da büyüyorlar, okyanuslaşıyorlar. Dalgalarının seslerini duyuyor musunuz? 

Geleceği gören ve asılırlarken Halit Abi’nin tanıklığında bizlere ulaşabilen son sözlerle bitireyim:

Yusuf Aslan; “Ben ülkemin bağımsızlığı ve halkımın mutluluğu için şerefimle bir defa ölüyorum! Sizler bizi asanlar şerefsizliğinizle her gün öleceksiniz! Biz halkımızın hizmetindeyiz! Sizler Amerika’nın hizmetindesiniz! Yaşasın devrimciler! Kahrolsun faşizm”

Hüseyin İnan; “Ben şahsi hiçbir çıkar gözetmeden halkımın mutluluğu ve bağımsızlığı için savaştım! 

Bu bayrağı bu ana kadar şerefle taşıdım! Bundan sonra bu bayrağı Türk halkına emanet ediyorum! 

Yaşasın işçiler, köylüler ve yaşasın devrimciler. Kahrolsun faşizm”

Deniz Gezmiş; “Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği!  Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun emperyalizm!” 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...