02 Şubat 2016 01:00

Tazminata hak kazanabilirsiniz

Tazminata hak kazanabilirsiniz

Fotoğraf: Envato

Paylaş

SORU: Geçtiğimiz hafta içinde işveren benim kabul etmememe rağmen ücretsiz izne çıkardı. Ben de bunun üzerine ücretsiz izni kabul etmediğime dair bir ihtarname gönderdim. Ben, bu işyerine dava açarsam ihbar ve kıdem tazminatı alacaklarımı alabilir miyim?

CEVAP: 4857 sayılı İş Kanunu’nda mevsimlik ve kampanya ile çağrı usulü çalışma uygulanan işler dışında iş sözleşmesinin askı haline yer verilmemiştir. İş sözleşmesinin işveren tarafından tek taraflı olarak askıya alınması, işin niteliğinden veya yasadan kaynaklanmıyorsa veya işçi ve işverenin iradeleri birleşmiyorsa iş sözleşmesinin işveren tarafından feshedildiği kabul edilmektedir. İşçi ve işverenin iradelerinin birleşmesinden maksat iş sözleşmesini sona erdirme konusunda her ikisinin de anlaşması anlamına gelmektedir.
Dolayısıyla, burada bir alacak davası açmanız halinde, mahkemenin öncelikle inceleyeceği hususlar, iş sözleşmesinin askıya alınıp alınmadığı, alınmış ise ne kadar süre ile askıya alındığı, işçinin askıya alma iradesinin olup olmadığı ve bu duruma bağlı olarak iş sözleşmesinin işçi veya işveren tarafından feshedilip feshedilmediğine dair hususlar olacaktır. Olayınızda eğer, ortada sizin de kabul ettiğiniz askı açısından bir irade uyuşması söz konusu değilse, bu durumda iş sözleşmesinin tek taraflı askıya alınması işveren tarafından fesih anlamına gelecektir.  
Ancak, işçinin askıda geçen süresi fiilen çalışma olmadığından kıdem süresinden sayılmayacaktır.
Ayrıca, kıdem tazminatına hak kazanabilmenin gerekli yasal koşullarının da (Bir yıllık çalışma, belirsiz süreli iş sözleşmesinin varlığı gibi koşullar) bulunması durumunda kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanabilirsiniz.    

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...