31 Aralık 2015 01:00

Yuhh

Yuhh

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Bir milletvekili. Ankara İmam Hatip Lisesinden mezun. Muhtemelen benim gibi orta halli bir ailenin çocuğu ve tıpkı benim gibi elitlerin(?) okuduğu ODTÜ’ye girmiş. O Kimya’ya, ben Elektrik’e. Bitiremeyip Hacettepe’ye geçiş ve İngilizce öğretmenliği. Hem şair, hem makaleci, hem hikayeci. Hem de baş müşavir ve metin yazarı.
Şimdi, ODTÜ düşmanı. İki hedefi var. Biri güney doğunun yoksul ilçelerine tankla girmek, diğeri genellikle yoksul ve orta halli ailelerin zeki çocuklarının okuduğu ODTÜ.
Her yıl dünyanın en iyi 100 üniversitesi içerisinde yer alan ODTÜ. Gelişmekte olan ülke üniversiteleri sıralamasında ilk 3’te olan ODTÜ. Sadece elit ve zengin çocuklarının değil, zeki ama imkanı olmayan gençlerin de okuyabilmesi, mühendis olabilmesi için ülke tarihinde ilk defa kendi adıyla Güneydoğu’ya (Gaziantep’e), Mersin’e Fakülte açıp, hocalarını görevlendiren, kütüphanesiyle, alt yapısıyla, bilimsel saygınlığıyla tam destek veren yurtsever ODTÜ. Bozkır’ın ortasında bir vaha yaratan, tüm ağaçlarını öğrencilerin elleriyle diktikleri ODTÜ. Filistin  halkının özgürlük mücadelesine destek için öğrencilerinin Filistin’e gidip İsrail’le savaştığı, İsrail hapishanelerinde zindanlarda işkence gördüğü ODTÜ. Vietnam suçlusu, CIA ajanı ABD elçisinin makam arabasının yakıldığı, arabayı yakan Filistin gazisi İstanbul Üniversiteli Deniz Gezmiş’in, ODTÜ’lü Taylan Özgür’ün, Sinan Cemgil’in, Yusuf Aslan’ın, Hüseyin İnan’ın  ABD karşıtlığını hayatlarıyla öderken, 3 sizden 3 bizden diye havaya sıçrayan emperyalizm uşaklarının korkulu rüyası ODTÜ. “Denizlerle birlikte biz de aynı suçu işledik” diye imza veren 3000 öğrencisiyle ODTÜ. Dindarlara değil, İstanbul’da, altı aydır kadın yüzü görmemiş askerlerine ihtiyaç(?) molası veren işgalci 6. Filoyu yurtseverler denize dökerken, gençlere palalarla saldıran dinci ABD uşaklarına karşı olan ODTÜ. Emperyalizme, sömürüye direnen ve hayatlarını ortaya koyan gençler İsrail’le savaşmaya giderken kıllarını kıpırdatmayan İsrail karşıtı(?) dincilere “Yuhhh” diyen ODTÜ. Türkiye’yi sömürge Arap ülkelerinden ayıran bilimin, teknolojinin üretildiği, mezunlarının ister bakan, ister zengin ama hep yurtsever olduğu ODTÜ.
Milliyetçi cephelerin atadığı mütevellilerle yönetilirken, cephenin rektörünü, “Hasan’ı saldım çayıra, otlaya karnın doyura” diye protesto ederken bile yeşile olan bağlılığını her fırsatta haykıran ODTÜ.
Irak’ta da böyle oldu. Irak’ı işgal eden ABD’nin de ilk hedefinde Iraklı fizikçiler, bilim insanları vardı. Onları, Iraklı satılmışların yardımıyla toplu olarak katlettiler, yok ettiler. Irak’ın geleceğini çaldılar.
ODTÜ, Türkiye’nin dünyadaki saygın yerini koruyabilmesi için çabalayan ender kurumlarımızdandır ve ODTÜ’ye saldıranların, bilinsin ki, arabası yakılan CIA ajanının intikamını almak için Türkiye’de yüzlerce genci öldüren ama hıncını alamayan emperyalizminden yanadırlar.. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...