05 Kasım 2015 00:52

Havlama

Havlama

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Seçimler bitti. 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki 5 aydan az sürede yüzlerce kişi öldürüldüğüne göre seçim süreci bitmeseydi daha çok bomba patlayacak, çok insan ölecekti herhalde. Sonuçlar AKP’yi iktidar yaptı. Bu ülkenin yarıya yakını, yani her 4 yetişkinden 2’si, korkuyla, severek, bilmeden, bilerek gibi bir yığın farklı nedenden bu partiye, doğal başkanına, başbakanına, bölgesindeki milletvekili adayına oy verdi. Şimdi taraftar medya, gazetesiyle, televizyonuyla, yorumcusuyla barış mesajları veriyormuş gibi yaparken, ”Ama” diye sürdürerek aba altından sopa göstermeye, seçim sürecinde muhalefet etmiş köşelere, kişilere hesap sorulacağı tehdidini savuruyorlar. Amaçları seçim sürecinde verilen vaatleri, 13 yıldır uyguladıkları “Düşman yarat ve onunla kavga et, bizim millet genellikle kalabalığın yanında yer alarak haklıya haksıza bakmadan kavgayı sever” yöntemini sürdürmek.
Şimdi orta yerde verilen sözler duruyor. Kadın girişimciye 100 bin lira, iş kurmak isteyen gence 50 bin lira, ilk kez iş bulan gence 1 yıl maaş devletten, tüm emeklilere yılda 1200 lira, öğrenciye ayda 400 lira, en düşük işçi ücreti 1300 lira gibi ekonomik vaatlerin yanında, düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırlarını genişleten bazı reform paketlerinin hayata geçirilmesi, yumurtasız omlet gibi HDP’siz çözüm süreci, vaatlerin bir kısmı.
Gerçekleştirebilirler mi?
Bu, AKP’ye oy veren ve daha çok da vermeyen insanların ısrarlı takibine, iktidar üzerinde oluşturacakları baskıya, süreç içerisinde oluşturulacak yapay gündemlere, hedef saptırmalara, unutturma girişimlerine aldanmadan taleplerinde ısrarlı olmalarına, taleplerini örgütlü yapılar içerisinde dile getirmelerine bağlı.
Dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde insanların iktidardan bekledikleri ve esasen siyasetin varlık sebebi, milli gelir denilen pastanın büyütülmesi ve adaletli bölüştürülmesi. Ekonomik taleplere cevap veremeyen iktidarların sarıldıkları yılan da, bu taleplerin ikinci plana itildiği, can güvenliğinin olmadığı, terörün yükseltildiği, insanların evlerine hapsedildiği ortamlar. Toplumun tam orta yerinden ikiye bölünmesi ve birbirine düşmanlaştırılması. Sonuç olarak her 4 kişiden 2’si AKP’ye oy verdi, 2’si vermedi.
Şimdi bir süre gazetelerin üçüncü sayfasını okuyarak toplumu analiz etme zamanı.
Olay ülkemizin güzel bir kentinde 4 kişi arasında geçiyor. 2 kişi sokak köpeklerini besliyor. Başka 2 kişi garip sesler çıkarıyor, hırlıyor, uluyor, havlıyor. Köpek besleyen 2 kişi havlayan 2 kişiye dava açıyor. Mahkeme, havlayan 2 kişiyi havlamak, ulumak ve hırlamak suçlarından hapis cezasına çarptırıyor. Sonra havlayanın cezasını para cezasına çeviriyor ve uluyanın cezasını erteliyor. Sonrasını bilmiyorum.
İlgililere duyurulur.        

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa