29 Ekim 2015 00:11

Gemileri yakmış

Gemileri yakmış

Fotoğraf: Envato

Paylaş

AKP iktidarı gemileri yakmış. İktidarı kaybettiği zaman muhalefete çekilip politika yapmayı düşünmüyor. En azından AKP’nin yöneticileri bu kafada sanıyorum. Çünkü, her gün yeni bir Anayasa ve yasa ihlali yapıyorlar.
AKP’nin yasa tanımazlığı şuna benziyor. Hani, filmlerde kahramanlardan biri bir soygun yapmaya girişir, o sırada bankanın güvenlik görevlisi ve bir müşteriyi öldürür, ondan sonra yakalansa bir daha içeriden çıkamayacağını düşünür ve kapının önünde şoförünü öldürerek gasbettiği otomobil ile önüne gelene çarparak kaçmaya çalışır… Tıpkı öyle. O filmlerde, o kahraman ya polis kurşunu ile ölür ya da arabayı uçuruma yuvarlayarak ölür. Genellikle, teslim olup ömür boyu cezaevinde kalmaya razı olmaz.
AKP de, geriye doğru bakıp yaptığı hukuk ihlallerini görünce, iktidarı teslim edip muhalefete çekilmeyi düşünmüyor gibi görünüyor.
Umarız, AKP’nin çoğunluğu, bir avuç liderin bu çılgınca gidişatına bir yerde dur der.
Gazetelerin kapılarını kırarak, gazetelere el koymalar, gazete basmalar, gazeteci dövmeler, gazeteleri tehdit etmeler  vb bir süre sonra unutulacak işler değil.
YSK kararlarını takmamak, seçim yasaklarını sürekli ihlal etmek, örtülü ödenekten seçim çalışmalarına para aktarmak, devlet olanaklarını AKP’nin seçim çalışmalarında kullanmak vs...
Katliamlardan sonra sansür kararları, davaları gizlemek, her katliam ya da cinayetten sonra faili belirsizleştirmek için, faillerin içine PKK,DHKP-C vb katarak, fail örgüt yerine bu örgütlere operasyonlar düzenlemek… Adeta halk ile alay etmek.
İktidarlarına muhalefet eden herkesi hain ve dış mihraklarla birlikte kumpas kurmakla suçlamak…
Azınlık iktidarı ile Meclis denetiminden kaçarak ve 12 Eylül referandumu sonrası teslim aldığı yargı ile yargılanmayacağını bilerek bütün bu ihlalleri yapıyorlar.
Birkaç gazete ve TV’nin dışında bütün gazete ve televizyonları ele geçirmişler. Fakat, yaptıkları yoğun kara propagandaya rağmen her geçen gün AKP’ye inananların sayısı azalıyor.
En iflah olmaz liberaller dahi, artık AKP tarafından kandırıldıklarını söyleyerek gemiyi terk ediyor.
Dananın kuyruğu 1 Kasım gecesi kopacak.
Bakalım AKP yeni bir yenilgi alınca ne yapacak?
Gemileri yakmanın tezahürü ne olacak?
Mehmet Ali Şahin’in dediği gibi bir kere daha seçim ihtimali çok zor. Kaçacaklar mı, yoksa şimdi hesap soracaklarını her mitingde ilan eden CHP veya MHP’yi hesap sormama karşılığında koalisyona ikna edebilecekler mi?

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...