01 Ekim 2015 00:50

Mars ve şeytan

Mars ve şeytan

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Hacılar telaşlı. Hacı olmanın gereklerini yerine getirmek için şeytanı taşlayacaklar. Ortalık mahşer yeri. İnsanları yoldan çıkarmakla görevli şeytan her hicri yılın aynı döneminde, Kurban Bayramı’nda taşlanacak. İnanç hücrelerimizin zorlamasıyla gen hücrelerimize yerleşerek kuşaktan kuşağa geçen, otobüse, vapura binerken, trafikte araba sürerken hortlayan, önündekini geçme ruh hali ve ardından gelen panik ve binlerce ölüm. 3 milyon hacının her birinin attığı ve bedava mı olduğunu bilmediğim 3 taşla toplam 9 milyon taş yiyen şeytanda tık yok. İşlere devam ve ne hikmetse çalışma bölgesi hep Müslüman ülkeler. Yemen’de, Irak’ta, Suriye’de, Türkiye’de ve hemen tüm İslam coğrafyasında beyinlerinin derinliklerinde kedi bacağı ayıran gizli müritler. Kendisini taşlayanların toplu ölümü ile alınan intikam. Kutsal topraklarda dişe diş mücadele. “Her ölüme vesile gerek, kader” diye sıyırmaya çalışan yöneticiler ve suçunu kabul eden sorumluları bile korumaya çalışan bizimkiler. Tanrının bahşettiği petrol ve yer altı zenginliklerini yıllardır batıya sermaye eden, tatillerini Londra’da, Münih’te geçiren şeyhler, krallar, hacı fışfışlar. “Tanrı bize petrol bahşederek ödüllendirdi” diye övünen iş birlikçiler.  Mutluluk, güzel yaşam hayallerini öteki dünyaya ertelemek zorunda kalan, din sömürücülerinin değirmenine bir teneke su olan garibanlar. Vücudunun ne kadarını saklamazsa tanrının emrini yerini getirmemiş olacağı konusunda ciddi sıkıntı içinde olan mürit ve bu konuda santim hesabı ile farklı fetvalar veren her türden muhterem.    

Ve Mars. Üzerine inen insan yapısı makineye tüm sırlarını açıklayan komşu gezegen. Öğrendikleri sırların bir kısmını insanlığa duyuran diğer insanlar. Üzerinde bulunan su izi ile yakında yok edeceğimiz dünyadaki seçme insanlara ev sahibi olma ihtimali bile heyecan uyandıran küre.

İkiye bölünmüş bir dünya. Bir tarafta şeytan taşlayan, duvara kafasını vura vura sallanarak ağlayan, 2 bidon suya girip günahlarını yıkamaya çalışan milyonlar, yıllarca mağaralara saklananlar. Diğer tarafta Mars’ı, Ay’ı, Jüpiter’i, ışığı, kara deliği, enerjiyi merak edenler.

Bir tarafta şeytan, diğer tarafta Mars.       

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa